De Padt reageert op beschuldigingen vanwege N-VA…

Volgens Guido De Padt (Open Vld) maakte N-VA Geraardsbergen een rekenfoutje.  Sinds 2020 moet het lokaal bestuur een geïntegreerde jaarrekening opmaken. Dit wil zeggen dat er vanaf de jaarrekening 2020 gezamenlijk moet gerapporteerd worden over de stad en het OCMW. Dit wil dan ook zeggen dat als je de schuld wil vergelijken van 2020 met 2018 je de schulden van de jaarrekening 2018 van stad en OCMW moet samentellen. De N-VA heeft dit duidelijk niet gedaan. Ze hebben enkel de schuld van de stad overgenomen die  inderdaad 1.450 euro per inwoner bedraagt.

Om de vergelijking echt te kunnen maken moet je hier natuurlijk de schuld van het OCMW bijtellen van 364 euro per inwoner in 2018. De schuld van beide samen bedraagt in 2018 dan ook 1.814 euro, bedrag dat moet afgezet worden tegen de 2.013 euro van 2020. De stijging bedraagt 11 % en dus niet 38%, zoals N-VA beweert. Uiteraard is dit hoog maar als we een voldoende structureel evenwicht realiseren,  is dit te verantwoorden om onze ambities te realiseren. Als je de jaarrekening 2020 bekijkt zie je ook dat we de schuld niet verder willen verhogen.

Guido De Padt: “Het huidig bestuur heeft ervoor gekozen om te investeren in onze stad. Ik verwijs naar de nieuwe sporthal, het gerenoveerde Abdijpark, de nieuwe bibliotheek als kenniscentrum, nieuwe gebouwen om onze diensten samen te zetten en de dienstverlening te optimaliseren, de vernieuwing van het Stationsplein en omliggende straten, de restauratie van het Abtenhuis, enz. Een stad die niet investeert, kan moeilijk groeien en bloeien,” voegt De Padt er nog aan toe.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *