De Nul Group installeert windturbinefunderingen in Taiwan…

Jan De Nul Hofstade Aalst Persregio DenderJan De Nul Group ondertekent een ander belangrijk offshore windcontract in Taiwan voor het ontwerp, de inkoop en de installatie van de windturbinefunderingen voor het Formosa 1 (fase 2) offshore windturbinepark, eigendom van Formosa Wind Power Co., een samenwerkings-verband tussen Macquarie Capital Group Limited (50%), Ørsted AS (35%) en Swancor Renewable Energy Co. Ltd (15%). Het contract houdt ook de steneninstallatie ter bescherming tegen erosie en de kabelinstallatiewerken in. In deze tweede fase worden 20 windturbines op zee met een totale capaciteit van 120 MW toegevoegd aan het huidige Formosa 1-windpark met een capaciteit van 8 MW. Formosa 1, gelegen langs de kust van Chunan Town, Miaoli County, in Noordwest-Taiwan, zal nog vóór 2020 het eerste commerciële offshore windturbinepark in Taiwan zijn.

De ondertekening van dit contract volgt slechts enkele weken na het Changhua OWF-contract met Taiwan Power Company. Beide projecten zijn voor Jan De Nul Group de eerste offshore windcontracten buiten Europa. “We bouwen voort op onze jarenlange ervaring in Europa, met offshore windprojecten in België, Engeland, Zweden, Denemarken, Finland en Duitsland”, zegt Peter De Pooter, Manager Offshore Renewables bij Jan De Nul Group. “We zijn blij deel uit te kunnen maken van deze nieuwe wending in Taiwans elektriciteitsproductiestrategie. De aanwezigheid van Jan De Nul in Azië wordt hiermee opnieuw bekrachtigd.”

Jan De Nul Group had zijn eerste project in Taiwan in 1995. Sinds 1999 is de Groep er continu aan het werk voor de offshore olie- en gasindustrie, en voor de belangrijkste Taiwanese havens (Taipei, Taichung, Kaoshiung en Mailiao). “Dankzij onze sterke en betrouwbare aanwezigheid van de afgelopen jaren in de regio, kunnen we dit belangrijke contract vandaag ondertekenen”, zegt Philippe Hutse, Director Offshore Division bij Jan De Nul Group. “In samenwerking met onze klant FOWI zullen we een lokaal netwerk uitbouwen voor de installatie van toekomstige offshore windturbineparken.”

Het Formosa-windturbinepark is een nieuwe mijlpaal in de plannen van de Taiwanese overheid voor een kernuitstap en om tegen 2025 voor 5,5 GW aan offshore hernieuwbare energiebronnen te installeren. Fase 1 van het Formosa-turbinepark, 1,3 kilometer voor de kust van Miaoli, omvat twee turbines van het type SWT-4.0-120 die in oktober 2016 werden geïnstalleerd. Het contract dat nu aan Jan De Nul Group werd toegekend, betreft de uitbreiding van het bestaande Formosa-park met nog eens 20 turbines van 6 MW elk, met een totale productie van 120 MW. De bouw zal in 2019 voltooid zijn.

Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *