De Kringwinkel Stroom start collab met Aalsterse studente…

Afrikaanse prints en stoffen zijn hot. Denk maar aan de outfit die prinses Delphine droeg tijdens de voorbije nationale feestdag. De ontwerpster, een jonge Brusselse met Afrikaanse roots, wordt sindsdien overstelpt met aanvragen, iedereen wil dezelfde jurk. En als het regent in Brussel, dan druppelt het in Aalst. Francesca Kitoko, 21 jaar (!), experimenteert van kleins af aan met typisch Afrikaanse stoffen. Wat begon met simpele chokers in felle kleuren, groeide uit tot een eerste eigen kledinglijn. Deze student-zelfstandige combineert no-label kledij met prachtig gekleurde stoffen, een knipoog naar haar Afrikaanse roots. Naast marketingstudies startte ze het voorbije coronajaar als ondernemer met de lancering van haar eigen modelabel Kameni fashion. Deze bezige bij werd niet voor niets in 2021 in de kijker gezet in de Ondernemers Award reeks ‘#Aalstersekweek’.

KMNI X STROOM = fair fashion. De ecologische voetafdruk van de kledingindustrie is gigantisch. Voor het maken van 1 jeansbroek is maar liefst 8000 liter water nodig. En ook op sociaal vlak worden kleren nog te vaak in bedroevende arbeidsomstandigheden gemaakt. We zijn het dus aan onszelf en de planeet verplicht om de levensduur van kledij maximaal te verlengen. Met andere woorden, tweedehands, eerste keus!  De Kringwinkel en Francesca sloegen daarom de handen in mekaar voor een bijzondere duurzame collectie van tweedehandskledij, gecombineerd met reststoffen van Afrikaanse kleermakers. Elk stuk is uniek, met de hand bewerkt, waarbij de lijn tussen mode en kunst wel heel klein wordt.

De zeer betaalbare maar beperkte collectie is te koop vanaf vrijdag 10 september in De Kringwinkel Stroom gevestigd ter hoogte van de Vrijheidstraat 27, te 9300 Aalst. De collectie is al online te koop vanaf 9 september 2021 via #kamenifashion. Meer info op is terug te vinden via de sociale media Facebook en Instagram, #dekringwinkelstroom.

(Foto: De Kringwinkel Stroom)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *