De Kringwinkel en HNST Jeans werken perfect samen…

De Kringwinkel kleding tweedehands Persregio DenderZowat overal ter Vlaamse lande kan je van 15 tot en met 30 september terecht om je oude jeans te doneren. Alle soorten jeans zijn welkom, van broek tot hemd, over nog draagbaar tot op de naad versleten én in alle kleuren! De stukken die nog in goede staat verkeren, worden doorverkocht bij De Kringwinkel en steunen zo de sociale werking. Kapotte jeans krijgen een tweede leven en worden nieuwe HNST jeans, bestaande uit meer dan 50% gerecycleerde denim. Geef je jeans een tweede leven, en doneer ze in een van de Kringwinkels. Elk jeansitem dat je niet meer draagt omdat het te groot, te klein, te kleurrijk, te ouderwets, te veel gedragen, of kapot is. De nog draagbare denim wordt binnen het circuit van De Kringwinkel doorverkocht, de rest wordt in het maakproces van HNST opgenomen.

De jeanscollectie van HNST blijft beschikbaar via de webshop en wordt in maart 2019 aangevuld met nieuwe stukken! Betrokken partners in de realisatie zijn Pinkeye design studio (België), European Spinning Group (België), ItalDenim (Italië) en Texperium (Nederland).

Met HNST tilt Antwerpenaar Tom Duhoux (36) denim tot een ongekend circulair niveau. Elk item uit de collectie wordt volledig in Europa gemaakt van 56% gerecycleerde oude jeans, die je overigens zelf kan doneren. Behalve het denimdoek, wordt ook elke draad, knoop, label en verpakking volgens duurzame principes ontwikkeld. In het voorjaar van 2018 bracht HNST haar eerste radicaal andere jeanscollectie uit voor mannen en vrouwen.

Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *