De kermissen in Erpe-Mere gaan door…

Op 30 juni 2020 verscheen een nieuw Ministerieel besluit m.b.t. Covid-19 in het Belgisch Staatsblad. Dit besluit maakt de heropstart van de kermissen mogelijk vanaf 1 juli onder heel wat voorwaarden. Hier zijn nog wel enkele voorwaarden aan verbonden. Er wordt maximaal één bezoeker per 1,5 lopende meter aan een kermiskraam toegelaten. Voor de autoscooter en het lunapark is dit 1 persoon per 9 m². De toegelaten eetkramen mogen ter plaatse voeding en dranken aanbieden, mits naleving van de richtlijnen die de horeca moet volgen.

De foorkramers moeten verplicht een mondmasker dragen en de nodige hygiënemaatregelen nemen volgens het exitprotocol van de foorkramers. Het gemeentebestuur zorgt voor de nodige sensibilisering en mogelijkheden tot het ontsmetten van de handen aan de in- en uitgangen van de kermiszone. Het dragen van een mondmasker is voor alle bezoekers van de kermis aangeraden. De horecazaken volgen het protocol. Eventuele extra evenementen moeten worden aangemeld bij de gemeente en worden getoetst aan alle criteria, waaronder het Covid Event Risk Model.

Het lokaal bestuur van Erpe-Mere is verheugd omdat ze de kermissen opnieuw mogen laten doorgaan. Men rekent wel op de verantwoordelijkheidszin van alle foorkramers en bezoekers, om deze kermissen in de meest veilige omstandigheden te laten verlopen.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *