De Gavers kreeg dit jaar 6% meer bezoekers dan vorig jaar…

Het officiële zomerseizoen op de Oost-Vlaamse provinciale recreatiedomeinen is voorbij. Tijd om de cijfers onder de loep te nemen. En die cijfers zijn goed. De bezoekersaantallen stegen opnieuw nagenoeg overal, dit was ook het geval in De Gavers te Geraardsbergen. Het slechte weer zal daar voor ongetwijfeld wel voor iets tussen zitten. Het weer had ook invloed op het aantal waterrecreanten; het aantal topdagen langs het water bleef beperkt. Golf en padel zijn nog steeds razend populair, maar de piek van vorig jaar is er vanaf. De bezettingscijfers van de verblijfaccomodatie bewijzen dan weer dat toch nog heel wat mensen in eigen land verbleven deze zomer.

“Sinds 2020 verleggen de domeinen de focus meer en meer naar belevingsactiviteiten: kleinschalige events, workshops, animatie, zoektochten en wandelingen. Dat wordt gesmaakt door het publiek. Dat zien we ook aan de bezoekerscijfers die, ondanks het slechte weer en de beperkende maatregelen, toch goed zijn,” zegt gedeputeerde An Vervliet, bevoegd voor Recreatiedomeinen.

In De Gavers zien we dezelfde tendensen als in Puyenbroeck: in juli en augustus bezochten 69 478 dagrecreanten het domein. Dat is 6% meer ten opzichte van 2020 (69 478 bezoekers). In vergelijking met 2019 zien we nog steeds beduidend minder bezoekers. Ook hier speelt het slechte weer en de beperkende maatregelen rond evenementen en deelnemersaantallen een grote rol.

Ook de camping, bungalows en trekhutten in De Gavers waren het hele seizoen goed volzet, met zelfs beter bezettingscijfers als in 2019. Veel mensen blijven toch nog steeds in eigen land, zelfs bij een minder goede zomer.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *