De Coöperatie gaat met twee kandidaten naar de Nationale verkiezingen op 9 juni…

Op 9 juni zullen Ledenaars kunnen kiezen voor verschillende Leedse kandidaten. Ook schepen Franky Van Gyseghem en voorzitter Jan Huib Nas (beiden De Coöperatie) maken dit jaar 2 verkiezingen mee: de gemeenteraadsverkiezingen in oktober, maar eerst de nationale verkiezingen van 9 juni. Beiden staan op een Vooruitlijst. Van Gyseghem op de federale lijst en Nas op de Vlaamse lijst. ‘Wanneer je als plaatselijk politicus de vraag krijgt om op een nationale lijst te staan, voelt dat toch een beetje als een oproep voor de nationale voetbalploeg’, aldus Jan Huib Nas. ‘En het feit dat we twee mensen mogen afvaardigen, betekent voor mij dat er ook op een hoger niveau mensen zijn, die het werk van De Coöperatie waarderen’.

Franky Van Gyseghem heeft al een druk leven. Hij combineert de functie van schepen met een deeltijdse job als treinbegeleider. Maar hij ziet de de campagne helemaal zitten. ‘Werkbaar werk met een deftige verloning, de strijd voor het behoud van onze gezondheidszorg, aandacht voor het onderwijs en onze jeugd, liggen ook ons nauw aan het hart. Dat zijn punten waar ook wij voor willen strijden’. ‘Bovendien ben ik links én leerkracht’ vult Nas aan. ‘Tom Van Grieken heeft beloofd dat hij mij in 2024 de rekening zal presenteren voor “al de onzin die ik te pas en te onpas in mijn lessen zou proberen te verwerken”. Ook die strijd wil ik aangaan.’

Houdt dit nu in dat De Coöperatie eigenlijk gewoon Vooruit is geworden? Bij de Coöperatie vinden ze alvast van niet. BCSD-boegbeeld Daisy De Grauwe: ‘Natuurlijk maakt Vooruit Lede volledig deel uit van onze beweging. Dat was zo in 2018 toen De Coöperatie ontstond, toen Vooruit nog SP.A heette en toen het nog geen beweging was. En dat is vandaag nog steeds zo. Bovendien kunnen wij de beslissing van Vooruit om te verruimen en om te evolueren tot een beweging alleen maar toejuichen.

En Nas vult aan: ‘Met ex-schepen Dirk Rasschaert en gemeenteraadslid Johan De Ryck hebben we nog altijd een stevige blauwe poot. En de witte raven als Daisy De Grauwe en Katinka Pottie, die in 2018 zonder partijbinding in de politiek stapten, zijn echt niet opeens van kleur veranderd. We zijn in die jaren wel naar elkaar toegegroeid. Onze rode, onze blauwe en onze witte pijler hebben zich vermengd tot een mooi paars geheel.’ ‘

In september lanceerden wij het nieuwe logo van De Coöperatie en presenteerden de aanzet van ons programma. Dat huiswerk is dus alvast klaar. Er staat ook een stevig bestuur, dat mij de komende maanden van een aantal taken zal ontlasten.’ ‘Ik kijk alleszins uit naar de uitdagingen die ons in 2024 te wachten staan’. Besluit een optimistische Nas.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *