De Bron en Ter Klimme fusioneren voor betere zorgverlening…

VZW De Bron Huisvesting uit Zottegem en VZW Ter Kimme uit Sint-Lievens-Houtem hebben een intentie tot fusie goedgekeurd. VZW Ter Kimme is een autonome VZW verankerd in Sint-Lievens-Houtem. Al meer dan 30 jaar is Ter Kimme een prominente aanbieder van ouderenzorg met een woonzorgcentrum met 138 woongelegen-heden, een centrum voor kortverblijf met 4 woongelegenheden en een groep van 24 assistentiewoningen. De circa 85 medewerkers staan in voor de dagdagelijkse kwalitatieve zorg- en dienstverlening. VZW De Bron Huisvesting met dienstverlening en nazorg is reeds 10 jaar actief in de ouderenzorg in Zottegem. De Bron biedt momenteel een groep van 75 assistentie-woningen, een dagverzorgingscentrum en een klein WZC aan in het centrum van Zottegem. Momenteel bouwt vzw De Bron een nieuwbouw (opening juni 2021) met een woonzorgcentrum van 54 woongelegenheden en een centrum voor kortverblijf met 15 woongelegenheden, waarvan 10 oriënterende. Op het gelijkvloers komt ook een gloednieuw dagverzorgingscentrum dat plaats biedt aan 20 senioren. Ook de uitbouw van een lokaal dienstencentrum staat voor volgende zomer 2021 op de agenda. Met een deskundig en gemotiveerd team van ongeveer 50 medewerkers staat vzw De Bron borg voor uw zorg.

Om in de toekomst nog beter het hoofd te kunnen bieden aan de vele uitdagingen waar de zorgsector voor staat, gaan de beide organisaties nu de krachten bundelen. De globale visie die aan de basis van deze fusie intentie ligt is om door de koppeling van de sterktes van de beide organisaties een zorgcontinuüm uit te bouwen in de regio die uitgaat van de noden van de patiënten. Het samenwerken van deze 2 sterke en gezonde instellingen is niet uit noodzaak, maar wel om in de toekomst nog een beter zorgaanbod in de regio te kunnen uitbouwen.

Met de goedkeuring van deze fusie-intentie door de beide algemene vergaderingen van De Bron Huisvesting en Ter Kimme, geven deze duidelijk aan veel potentieel te zien in deze samenwerking zowel voor de organisaties zelf als voor hun medewerkers. “Vanuit Ter Kimme zijn wij uitermate fier om onze kennis en kunde van het organiseren van residentiële ouderenzorg ter beschikking te kunnen stellen van de nieuwe fusieorganisatie.

Tezelfdertijd zijn wij ook verheugd om de expertise van De Bron huisvesting inzake nieuwe dienstverleningen zoals lokaal dienstencentrum, dienstenchequeonderneming etc. te kunnen benutten om deze ook in de lokale gemeenschap van Sint-Lievens-Houtem te introduceren” stelt Kris Moreels, voorzitter Ter Kimme. “Jaren terug had AZ St Elisabeth reeds via het toenmalige bestuur de ambitie om zorgverbreding uit te bouwen. Hieruit zijn volgende initiatieven toen ontstaan: ouderenzorg (De Bron Huisvesting), dienstverlening aan huis (DCO De Bron), kinderopvang (kinderdagverblijf Piet Konijn) en opvang van personen met een beperking (VZW De Hoop).

Samengaan met Ter Kimme is de start van een geografische zorgverbreding. Dankzij deze schaalvergroting kunnen wij verder werk maken van zorginhoudelijke versterking en van zorgverdieping in de ouderenzorg.” zegt Jacque De Bruycker, voorzitter vzw De Bron.

Beide organisaties zien deze intentie tot fusie ook expliciet als een eerste stap in de verdere integratie van diverse zorgactoren in de regio en zullen derhalve een actieve politiek voeren om andere organisaties uit te nodigen om mee gestalte te geven aan dit initiatief, om een nog betere dienstverlening in onze regio tot stand te brengen. De komende maanden zullen beide organisaties intensief samenwerken om de intentie tot fusie in al zijn aspecten verder uit te werken en deze zo snel mogelijk te realiseren.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *