Davidsfonds Outer verwacht Tim Peinen in het Buurthuis…

Het Davidsfonds in de Ninoofse deelgemeente Outer is in blijde verwachting van Tim Peinen. Hij komt er praten over het Duitstalig België. De lezing omtrent “Jenseits von Belgien” gaat door op donderdag 14 september om 20.00 uur in het Buurthuis “De Pallieter” ter hoogte van de Smid Lambrechtstraat 100, te Outer. In het oosten van België bestaat een voor velen haast exotische samenleving: omdat ze Duitstalig is, omdat haar verleden tot de verbeelding spreekt en omdat ze nauwelijks bekend is. Tim Peinen verzamelt het relaas van de Duitstalige Belgen die hij heeft ontmoet. Hij vertelt de geschiedenis van de streek van het vroegste begin tot vandaag. Een jaar lang ging hij op pad om ter plaatse de sporen te zoeken waarover hij had gelezen en gehoord. Die beelden vormen de rode draad van zijn lezing. Door zijn vertrouwdheid met de streek en haar bevolking biedt hij tegelijk een blikopener: wie zijn de Duitstalige Belgen vandaag? Wat doen ze? Hoe kijken ze naar zichzelf, naar België, naar de wereld?

Tim Peinen is historicus noch reisgids, maar behept met veel liefde voor Duitstalig België. Hij trekt met open vizier door Duitstalig België en haalt nieuwsgierig – enthousiast banden met Duitstalige Belgen aan. Onder meer dankzij intense contacten met lokale historici is hij al meer dan 15 jaar lang getuige van de eerste geschiedkundige ontsluiting van de regio en haar bevolking, zonder taboes.

Praktisch: De inkom is standaard tarief: 8 euro,- Davidsfonds-leden en min-25 jarigen: 5 euro. Graag vooraf inschrijven via het secretariaat: davidsfonds.outer@proximus.be of tel. 054 326 468 Betaling op rek. nr. BE24 7371 1707 8538 van Davidsfonds Outer. Iedereen is van harte welkom.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *