Davidsfonds Haaltert stelt nieuw jaarprogramma voor…

Al maandenlang stillen we onze culturele honger met het lezen van een boek, kijken naar een film of (her)ontdekken we onze mooie gemeente dankzij de vele wandelingen en kunstroutes die door lokale verenigingen georganiseerd werden. Ook het Davidsfonds Haaltert heeft de draad weer opgenomen en stelt met trots haar nieuwe jaarprogramma voor. Het startsein wordt gegeven op zondag 19 september met het traditionele “Vers Geperst” . In het Jeugdheem zullen de bezoekers niet enkel een collectie boeken maar ook een prachtige vlindercollectie van Bart Van Holder kunnen bewonderen. Iedereen is welkom om deze te komen ontdekken. De inkom is gratis. De bezoekers maken tevens kans op het winnen van een boekenbon ter waarde van 30 Euro.

Tevens is het autovrije zondag en worden er tal van activiteiten georganiseerd rond het Warandeplein. De tweede activiteit is gepland op 15 oktober en is een samenwerking met de Gezinsbond. Johan Musschoot geeft een lezing over zijn boek “Toen geluk nog heel gewoon was”.  Plaats van afspraak is het Sint-Martinusheem in Kerksken.

Op vrijdag 12 november duiken ze in de wereld van de online veilingen. Een interessante en leerrijke avond met als thema “Schatten op zolder”. Op die avond zal een veilingmeester de aanwezigen inwijden in het verhandelen van kunstvoorwerpen. Ook jullie “schatten” kunnen aan bod komen. Een aantal door deze expert vooraf geselecteerde kunstobjecten zullen besproken worden.

Bezorg aan het Davidsfonds de ingevulde fiche (aan te vragen op het mailadres davidsfonds@davidsfonds.net) en foto’s van het schilderij, de vaas, het beeld, … waarover je graag meer te weten wil komen en zij doen de rest. Alle ingeleverde kunstwerken worden tentoongesteld in het Sint-Martinusheem. Wacht niet té lang want begin oktober heeft de expert de ingevulde fiches nodig om zijn lezing voor te bereiden.

In de maand november gaat tevens de Junior Journalist 2022 wedstrijd van start. De leerlingen van de plaatselijke scholen mogen zich alvast klaar maken om deel te nemen. Het Davidsfonds sluit 2021 af met een proeverij van bubbels om dan in het nieuwe jaar het vervolg van een rijk gevuld programma af te werken.

Nog een weetje: de jetons van het Lokaal bestuur Haaltert mogen gebruikt worden op alle activiteiten georganiseerd door het Davidsfonds. Elke jeton is 1 euro waard. Wie een UITpas heeft, kan tijdens de Davidsfonds actviteiten punten sparen. Het Davidsfonds Haaltert hoopt op een talrijk publiek op zijn activiteiten. Onthoud alvast dat iedereen welkom is!

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *