Cultuurcentra in de regio voorzien mogelijks live-streams…

Onze Belgische omroep gaat eindelijk akkoord om wat meer cultuur, zij het maar een kwartiertje, aan te bieden op hun zenders. Bij Jimmy Colman, maar ook bij een aantal bevriende mensen uit zijn entourage ontsproot het idee om, zolang de culturele centra zijn gesloten, live-streams te organiseren vanuit hun stedelijk cultureel centrum. Zo gaat De Vooruit in Gent, en CC De Plombom in Ninove binnenkort live-streams organiseren en aanbieden. “Nu de ganse programmatie wegvalt, is dit een unieke gelegenheid om ons lokaal talent ook de kans te geven zich te tonen,” zegt Jimmy. Van kleine toneelvoorstellingen (monologen, dialogen) tot intieme concertjes (in duo of trio) zoals ook op de radio en tv gebeurt? Maar ook de kunstacademies kunnen worden aangesproken om hun leerlingen een ‘virtueel’ podium aan te bieden, nu ook de toonmomenten van de kunstacademies niet meer fysiek mogen worden bijgewoond. “Als leerkracht in het kunstonderwijs ondervind ik dit nu ook aan de levende lijve, naast het feit dat ook almijn optredens ook al meer dan 9 maanden zijn gecanceld,” zegt Jimmy.

Jimmy Colman, die we beter kennen als Jim Cole, zou het enorm appreciëren mocht zijn oproep naar het voorstel om in alle cultuurcentra, live-streams aan te bieden, aanslaan. Via dit persbericht hopen de artiesten uit onze regio gehoor te krijgen bij burgemeesters en schepenen van cultuur in de Denderregio en ver daarbuiten. CC De Plomblom in Ninove ging zelfs praktisch bekijken om de livestreams op te nemen vanuit het CC (waar alle technische faciliteiten toch aanwezig zijn). Er werd bijvoorbeeld ook gedacht om de livestreams uit te zenden in de zorgcentra, rusthuizen en dergelijke meer.)

Jim Cole speelde tijdens de eerste lockdown wekelijks een kwartier muziek dat werd uitgezonden via Eclips TV, ten behoeve van de ouderen en bewoners in de zorgcentra. (Zie foto links boven). “Momenteel ligt alles zo goed als stil, buiten het wekelijkse kwartiertjes dat te vinden is op mijn YouTube kanaal,” heeft de muziek producer nog mee.

Wie alles wil opvolgen op het YouTube platform van Jim Coole, kan dit doen door de volgende link aan te klikken. https://www.youtube.com/playlist?list=PL3_phsET2pglpMCAmo6RRiEXJx-zmCuBr

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *