Controleer de geldigheidsduur van je rijbewijs…

Sinds 7 juli 2010 is het elektronische Europese rijbewijs (bankkaartmodel) in België van toepassing. Net zoals de elektronische identiteitskaart is dit rijbewijs slechts 10 jaar geldig. Na 10 jaar moet je het dus vernieuwen in het stadhuis of gemeentehuis waar je woont. Momenteel laat de federale toepassing voor rijbewijzen het niet toe om bestuurders aan te schrijven als het rijbewijs bijna verstreken is. Je ontvangt dus geen brief wanneer die vervalt. Controleer zelf de einddatum en vraag tijdig de hernieuwing van jouw rijbewijs aan!

Wanneer je je rijbewijs wenst te vernieuwen, maak je best een afspraak via het gemeente- of stadhuis. Breng je identiteitskaart en oud rijbewijs mee. Het nieuwe rijbewijs kost 25 euro (gelieve met bancontact te betalen). Na 5 werkdagen kan je jouw rijbewijs afhalen aan het snelloket in het stadhuis. Je papieren of kartonnen rijbewijs blijft geldig tot 2033. Je moet dit dus niet laten vervangen door een rijbewijs in bankkaartmodel op voorwaarde dat het document in goede staat is, alle tekst leesbaar is, de foto op het rijbewijs overeenkomt met het huidige uitzicht van de houder.

Vernieuw je rijbewijs wanneer je je eID moet vervangen. Zo loopt de periode van geldigheid gelijk en weet je, wanneer je een oproep krijgt voor de vervanging van je eID, dat je ook je rijbewijs moet laten vervangen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *