Cirk! strijkt neer op De Gendarmerie…

oude-rijkswachtkazerne-in-aalst-persregio-denderHet laatste weekend van augustus is de voormalige rijkswachtkazerne één van de locaties tijdens het circusfestival Cirk! De ideale gelegenheid om kennis te maken met deze nieuwe plek in de stad. Acrobatie @DeGendarmerie tijdens Cirk! Cirk!, het driedaags circus- en straattheaterfestival in de Aalsterse binnenstad, gaat elk jaar op zoek naar verrassende locaties. Tijdens de 9de editie van Cirk! het laatste weekend van augustus staan voor de eerste keer 2 acts geprogrammeerd op De Gendarmerie. De Franse Compagnie 100 Issues brengt dans, muziek en acrobatie met hun voorstelling ‘Sonate pour 4 Chiens’. In dit choreografisch kwartet is er plaats voor onder andere 1 oude, harige danser, 1 Joker, 3 beatboxers, 2 jumpers, 5 dansers, 2 snorren, drie baarden, 2 carnivoren, 4 blote basten en 4 Chinese masten. Het is een sonate van muziek en beweging en van bezwete lijven. Kortom, een muzikale choreografie die haar sporen nalaat. (Zaterdag 26/8 en zondag 27/8 telkens van 17.00 tot 18.15 uur).

De Oostenrijkse compagnie Willi Dorner vertrekt vanop De Gendarmerie. Acht dansers leiden jou vervolgens op hun eigen excentrieke manier door een stukje van Aalst dat gekarakteriseerd wordt door uniformiteit, dichtheid en veelheid aan dezelfde types van huizen en gevels. Ook de choreografie wordt gekenmerkt door deze rijen en lijnen, zelfs de artiesten lijken op elkaar. ‘Everyone’ brengt een ode aan de jaren twintig, de start van het moderne stedelijke leven en de massaproductie. (Zaterdag 26/8 en zondag 27/8 telkens om 18.30 uur vertrek op De Gendarmerie).

De Gendarmerie wordt een nieuwe ontmoetingsplek in de binnenstad, een groene ruimte voor de buurt en een broedplaats voor Aalsters talent. In afwachting van de definitieve herinvulling van de site in 2018 wil De Gendarmerie Aalstenaars al laten kennismaken met deze plek. Cirk! is hiervoor de ideale gelegenheid want het kersvers buurtcomité uit de Denderstraat zal tijdens Cirk! een zomerbar inrichten. Op zaterdag 26 en zondag 27 augustus zal je tussen 15.30 en 22.00 uur iets kunnen drinken op de binnenkoer van De Gendarmerie. Wie tijdens de eerste Cirk!-voorstelling graag op de eerste rij zit, kan dus op voorhand al post vatten.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *