Christoph D’Haese heeft de knoop doorgehakt…

De kogel is door de kerk, Aalsters burgemeester Christoph D’Haese stelde vandaag woensdag 5 december zijn bestuur voor de komende zes jaar voor. Of de goedheilige man hier iets mee te maken heeft valt te betwijfelen, al hadden wij het in een eerder verschenen reportage al eens vernoemd tijdens een reportage van de intrede van de Sint. De nieuwe bestuursmeerderheid voor Aalst is een feit! “Met trots mag ik de nieuwe coalitie aankondigen, bestaande uit N-VA, CD&V en Open VLD – met 26 zetels op 43 een duidelijke en werkbare meerderheid”, zegt D’Haese.

De afgelopen weken is er zeer inhoudelijk gedebatteerd over de uitdagingen die ons wachten. Sommigen moesten eventjes wennen aan de afgetekende verkiezingsoverwinning van N-VA; de zure oprispingen werden niet geapprecieerd maar hebben we inmiddels achter ons gelaten. Voor ruzie en gekrakeel is geen plaats in de meest charmante stad van Vlaanderen. De positieve metamorfose die Aalst de afgelopen bestuursperiode heeft ondergaan, willen wij met veel enthousiasme verderzetten. Aalst heeft een gigantisch potentieel, en dat willen en zullen we zeer graag benutten.

De namen van de schepenen worden vrijdag bekend gemaakt; naast de burgemeester zal de N-VA als leidende formatie ook 5 schepenen leveren. Ik kan alvast verklappen dat het inhoudelijke bestuursakkoord, dat morgen uitgebreid wordt toegelicht door de coalitiepartners, bijzonder ambitieus is. We leggen, zoals de Aalstenaar heeft aangegeven, extra klemtonen inzake veiligheid en identiteit. Aalst ontwikkelt zich alleszins verder als broedplaats voor talent, creativiteit en ondernemerschap. Een aantal ambitieuze projecten en beleidsbeslissingen zitten in de pijplijn en worden prioritair gerealiseerd. Wordt zeker en vast vervolgd, van zodra er meer nieuws is over de postjes verdeling.

Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *