Centrumlaan Ninove krijgt opnieuw een volwaardig fietspad…

In de Ninoofse binnenstad zal je binnenkort opnieuw een stukje veiliger kunnen fietsen ter hoogte van de Centrumlaan. Daar waar momenteel nog een fietssuggestiestrook is, komt er opnieuw een volwaardig fietspad, dat zal afgebakend worden door een volle witte streep. “Het is eigenlijk een combinatie van de twee”, vertelt schepen van Openbare Werken en Mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen/Groen). “De okerkleur blijft behouden, maar wordt uitgebreid naar de breedte van het oorspronkelijke fietspad en er komt een onderbroken witte lijn. Bij de aanleg van de fietssuggestiestrook in de Centrumlaan was er een misverstand met de aannemer. Hij heeft die volledig conform met de andere fietssuggestiestroken aangelegd, maar dat was niet helemaal de bedoeling.” De fietssuggestiestrook op de Centrumlaan wordt dus weer een volwaardig fietspad, maar mét okerkleur. “Of dat niet verwarrend zal zijn? Nee, dat denk ik niet. We creëren zo visuele uniformiteit voor fietsers.”

Vanaf maandag 12 augustus start de firma Trafiroad met het aanbrengen van de markeringen. Dit zal ook het geval zijn t.h.v. het Hemelrijk en de Brielstraat. Daar zal de aannemer fietssuggestiestroken aanbrengen. De aanleg van de suggestiestroken (koudplasten) langs Hemelrijk-Brielstraat gebeurt ’s nachts, tussen 19.00 en 06.00 uur, en zal in twee fasen gebeuren: telkens langs één zijde van de straat. Parkeren is dan niet mogelijk. De aannemer gebruikt een compressor en een stroomgroep, maar zo minimaal mogelijk om de nachtrust van de omwonenden zo weinig mogelijk te hinderen. Deze werken kunnen enkel plaats vinden als het niet regent. Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen steeds aanpassingen gebeuren aan de planning.

De fietssuggestiestrook op de Centrumlaan maakt plaats voor een volwaardig fietspad, zoals voorheen. Tijdens de nacht van 11 augustus op 12 augustus brengt de aannemer daar de koudplasten aan en op 16 augustus overdag de sjablonen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *