Cedric Buellens wint bloedhete Liedekerke Pijl…

Het bestuur van Vzw De Liedekerkse Pijl, heeft kosten noch moeite gespaard om het hitteplan maximaal te laten renderen, zowel voor de renners als voor de medewerkers en genodigden van deze 2de rit in de ronde van Vlaams-Brabant. Van afkoelings systeem bij de doortochten aan de aankomstzone tot extra doorgedreven bevoorrading tijdens de wedstrijd voor de medewerkers, persgenodigden en bondsafgevaardigd, iedereen heeft kunnen vaststellen dat het hitteplan ervoor gezorgd heeft dat alles vlekkeloos verlopen is.

Voor de 2de dag op rij was het een snik hete dag voor de renners. Al vanaf het begin van de wedstrijd probeerden verschillende renners weg te geraken maar zonder succes. Tegen het einde van de 2de plaatselijke ronde wisten 10 renners (Cedric Beullens, Ward Vanhoof, Jens Moens, Johan Jacobs, Tom Timmermans, Tom Verhaegen, Oskari Vainionpaa, Wouter Verhulst, Luca Vanboven en Bavo Haemels) een voorsprong op te bouwen tot 23sec. Bij de ingang van 4de ronde slaagde zij erin een voorsprong op te bouwen van 1min40.

Het peloton kwam al snel tot het besef dat dit niet langer kon en zat de jacht op de leiders in. De 10 leiders hielden nog net stand tot aan de aankomst waardoor het tot een sprint kwam die gewonnen werd door Cedric Beullens (EFC-L&R-Vulsteke) voor Ward Vanhoof(Lotto Soudal) en Jens Moens (Van Eyck Sport). Een peloton eindigde op 18sec van de leiders.

Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *