CD&V gemeenteraadslid in de clinch over winkelen in ’t stad…

Naar aanleiding van problemen die zich in Aalst – tijdens het ‘winkelen in coronatijden’ – stelden in het recente verleden, zo ook het voorbije weekend, wenst Aalsters gemeenteraadslid Filip Van de Winkel het volgende kwijt. CD&V-Aalst doet een dringende oproep naar het Aalsterse stadsbestuur om de lokale handelaars nog eens duidelijk in herinnering te brengen hoe men juist dient om te gaan met winkelende klanten die vergezeld zijn van een kind of van (een) perso(o)n(en) die begeleiding nodig heeft (hebben). “De regelgeving is glashelder”, aldus Van de Winkel. Artikel 5, 14° van het Ministerieel Besluit van 28 oktober 2020 houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken luidt als volgt: 14° er wordt individueel gewinkeld, met uitzondering van de minderjarigen van het eigen huishouden of de personen die nood hebben aan begeleiding, die kunnen worden begeleid door één volwassene.

Vorig weekend kregen in enkele Aalsterse handelszaken mensen te horen ‘dat je met een kind ouder dan 12 jaar niet samen mag shoppen’(sic). Zelfs na het voorleggen van een EDC kaart (bewijs van handicap) werd het niet toegestaan om samen de winkel te betreden. Gevolg was dat de betrokkenen zijn naar huis gegaan en online zijn beginnen shoppen; dit komt uiteraard de lokale handelaars ook niet ten goede!

Mensen die ook dergelijke opmerkingen hebben, of hetzelfde hebben meegemaakt, mogen altijd reageren. Op dit ogenblik was er bij de Dienst Lokale Economie niemand bereikbaar voor commentaar. Van zodra hier op gereageerd word zullen wij dit graag publiceren.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *