Casper Van Herzele uit Sint-Lievens-Houtem maakt kans op een NBN Sustainability Award…

Industrieel ingenieur Casper Van Herzele, student aan de UGent uit Sint-Lievens-Houtem, maakt kans op NBN Sustainability Award. Recent afgestudeerde Casper Van Herzele ontwikkelde voor zijn thesis een digitaal productpaspoort voor kleding en maakt kans op de NBN Sustainability Award. Met die deelprijs van de Vlaamse Scriptieprijs bekronen SciMingo vzw en NBN de sterkste scripties over duurzaamheid. Kan je je een wereld voorstellen waarin we kledij makkelijk hergebruiken, herstellen en recycleren? Op dit ogenblik wordt slechts 1 procent van materialen gerecycleerd in nieuwe kledij. Toch is 10% van de wereldwijde CO2-uitstoot afkomstig van de kledingindustrie, wat meer is dan de uitstoot van internationale vluchten en zeescheepvaart samen.

In recente wetsvoorstellen stelt de Europese Commissie dan ook voor om kledingstukken een unieke code te geven: een digitaal productpaspoort. Casper Van Herzele ontwikkelde hiervoor Nanto Secure. Een tag met digitale data die naadloos in kleding kan worden aangebracht. Hij haalde met zijn scriptie de finale van de NBN Sustainability Award en maakt zo kans op 1.500 euro.

Van Herzele neemt het in de finale op tegen 3 andere genomineerden. Of hij in de prijzen valt, wordt duidelijk bij de uitreiking van de deelprijs op woensdagavond 8 november in het Stadhuis van Brussel.

(Foto: Casper Van Herzele)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *