Cantate Domino brengt concert voor Michaël Ghijs…

Michael Ghijs Aalst10 jaar geleden, op 21 februari 2008, overleed Kanunnik Michaël Ghijs, dirigent van het door hem opgerichte Aalsterse koor Cantate Domino. Cantate Domino wil onder leiding van Andries De Winter samen met het Vocaal Ensemble Incensum haar vroegere dirigent eren met een bijzonder herdenkingsconcert. Bijna 50 jaar dirigeerde Michaël Ghijs het koor van het Sint-Maarteninstituut en begeesterde hij door zijn onvermoeibare inzet en diep geloof honderden jongeren voor de schoonheid van de muziek en diepere menselijke waarden. Meerdere zangers bouwden trouwens later een professionele muziekcarrière uit. Ook de leden van Incensum vonden hun passie voor de muziek bij dit beroemde knapen- en mannenkoor. Michaël Ghijs trad met zijn  koor op in tientallen landen over de hele wereld en bracht vele muziekgezelschappen naar Aalst. Voor zijn verdiensten en bijdrage aan de internationale uitstraling van Aalst werd hij in 2004 ereburger van de stad. In 2005 werd hij bovendien Commandeur in de Leopoldsorde.

Het concert zal een selectie brengen van wat velen gemeenzaam de “klassiekers” van Cantate Domino noemen: pareltjes van de koormuziek uit o.m. de renaissance en barok die velen kippenvel zullen bezorgen. Cantate Domino zal bovendien in primeur ook een nieuw werk van de Aalsterse componist en organist Kristiaan Van Ingelgem brengen dat speciaal voor deze gelegenheid werd gecreëerd.

Het herdenkingsconcert voor Michaël Ghijs gaat door op 24 februari 2018 om 20.00 uur in de Sint-Jozefkerk te Aalst. Kaarten aan 10 euro (Uitpas: 1,5 euro) zijn te bekomen via events@cantatedomino.com, kaarten.incensum@gmail.com en nr 0472 53 00 70.

Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *