Café uitbaters mogen grote schermen zetten E.K. wedstrijden…

De stad Aalst schept meer duidelijkheid rond de spelregels over de vertoning van de komende voetbalwedstrijden rond het Europees Kampioenschap op grote schermen. Vanaf zaterdag 11 juni tot en met 11 juli gaat het EK voetbal door. De horecazaken in Aalst hebben meer uitleg gekregen over hoe het EK voetbal zal verlopen in de stad. De cafés mogen grote schermen zetten waarop de matchen te zien zijn, zowel binnen als buiten, maar dan alleen voor de klanten die bij hen in hun zaak binnen of buiten op het terras zitten. “Gisterenavond hebben we de richtlijnen rond het EK voetbal gekregen van Binnenlandse Zaken. Wij gaan als stad geen evenementen organiseren, we gaan bijvoorbeeld nergens schermen zetten. Dit initiatief laten we onder bepaalde voorwaarden over aan de horeca.” verduidelijkt burgemeester D’Haese.

Daarnaast mogen ook evenementen worden georganiseerd op buitenlocaties mits voorafgaande toestemming van de stad. De organisator van zulk evenement kan schermen zetten voor een zittend publiek, met een maximum van 400 bezoekers, in lijn met de protocollen die gelden voor evenementen met horeca-voorzieningen. Onder geen beding zijn dit soort evenementen indoor toegestaan.

Er zijn ook extra richtlijnen over hoe het beeldscherm moet opgesteld worden. Om samenscholingen te vermijden moeten schermen zo geplaatst worden dat voorbijgangers niet kunnen meekijken. Genieten van een spannende voetbalmatch kan in je favoriete horecazaak . Zo kan je genieten van een frisse pint en een boeiende wedstrijd. Consumeren al staande is niet toegestaan. We rekenen op de medewerking van de lokale horeca om alles veilig te laten verlopen.

Aan de horeca-uitbaters wordt gevraagd het opgelegde sluitingsuur van 23.30 uur te hanteren, dat werd bepaald door de Federale Regering.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *