Café uitbater uit Haaltert misnoegd over Lokaal Bestuur…

Een café uitbater uit Haaltert is niet te spreken over de manier waarop men het hem moeilijk maakt door 30 meter borduurs voor zijn zaak te voorzien van gele verf. Dit wil zeggen dat zijn klanten, van zodra de zaak weer open mag, niet meer op de openbare weg kunnen parkeren in de onmiddellijke omgeving van zijn anders zo bloeiende zaak. Café Strokens dat al ettelijke jaren uitgebaat wordt door Yvan De Meerleer, zal het niet alleen tijdens de coronacrisis moeilijk hebben om het hoofd boven water te houden. Ook wanneer de horeca terug open mag, zal het niet makkelijk zijn om al zijn klanten te laten parkeren in de buurt. De schrik zit er dik in dat de meeste van zijn vaste klanten gewoon zullen doorrijden als ze niet kunnen, laat staan mogen parkeren, op de openbare weg.

Het Lokaal Bestuur van Haaltert heeft na klacht van een buur in opdracht van de schepen van Mobiliteit Bart Welleman, beslist om de borduurs in de onmiddellijke omgeving van zijn zaak te laten over verven met gele verf, wat wil zeggen dat hier niet meer mag geparkeerd worden. Volgens de café uitbater is dit broodroof. Als je weet dat hier al 50 jaar een horecazaak gevestigd is, vindt hij het een pestmaatregel, die alleen het werk kan zijn van een ontevreden buur die hier komen wonen is. Als je weet dat er buren zijn die zelf versteld stonden toen deze morgen de gemeentearbeiders bezig waren met de borduurs te voorzien van een gele verflaag.

Intussen stromen de reacties binnen van mensen die dit een brug te ver vinden. Er gaan zelf geruchten op dat Veerle Baeyens (N-VA) en Bart Welleman (N-VA) het zullen bekopen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen. De middenstanders na een moeilijk jaar achter de rug nog eens extra straffen is voor velen een brug te ver zo blijkt.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *