Café Bij Stinne doet het volgend jaar ‘Stinnekesaan…

In een tijd waar alles snel moet gaan, doet café Bij Stinne in Meldert het liever Stinnekesaan. Daarom is er sinds dit najaar een nieuw aanbod voor iedereen die tussen bos, toog en kapel trager, echter en bewuster wil leven. We organiseren regelmatig een activiteit, workshop of een lezing met als centraal thema: samen zorg(en) dragen. We nodigen bekende en minder bekende mensen uit de omgeving van Meldert en de rest van Vlaanderen uit. Tussen het café en het Kravaalbos richten we 75a in als natuurrijke belevingsoase met o.a. een paalkampeer- en picknickplek, een uitkijktoren, een vijver en een stilteplaats. In het café komt ook een Stinnekesaan bib & podcasthoek.

Het is de bedoeling dat je naast lachen en zwanzen bij een pintje, Bij Stinne óók voelt dat je omringd bent door mensen die zorg dragen voor elkaar. Zodat je op adem kan komen als je moe bent, zodat je weer energie en zuurstof krijgt en je goed voelt in je vel, in je hoofd en in de wereld. Even stilstaan bij wat moeilijk ligt, er beter mee leren omgaan of erover kunnen praten, is goed voor je mentaal welzijn. Zo word je niet zo makkelijk weggeblazen als het eens stormt in het bos – of in je hoofd.

We maken het niet te moeilijk. We doen alles stinnekesaan. En we houden het betaalbaar. Sommige activiteiten zijn gratis, voor andere vragen we een vrije bijdrage of een democratische toegangsprijs van 10 euro, inclusief welkomstdrankje. We financieren het grootste deel van de activiteiten zelf dankzij de opbrengst van Radio Stinne 2022, een benefietfeest georganiseerd door een paar vriendinnen.

Stinnekesaan bied een goed gevuld programma aan in het voorjaar van 2023. Woensdag 1/02/23 – 20u: lezing Slachtoffers en hun trauma’s. Jef Vermassen vertelt verhalen uit zijn advocatenpraktijk. Datum nog te bepalen: Menopauze coach. Dinsdag 28/03/23 – 20.00 uur: lezing Omgaan met rouw en afscheid met psychiater en auteur Uus Knops. Maandag 8/05/23: lezing Het nieuwe veggiebetoog voor het klimaat. Tv-maker en klimaatactivist Nic Balthazar legt uit waarom je met minder vlees eten méér doet voor het klimaat.

Je vindt er het volledige programma en alle praktische info per activiteit. Maar ook (podcast)tips, weetjes en andere input.

Na de dood van Clementine ‘Stinne’ Aelbrecht in 2011 (ze werd 91 jaar en hield het café 55 jaar open) namen 5 vrienden de zaak over in 2013. Ze lieten alles onveranderd: het interieur, de kachel én de kippen. Dit maakt Bij Stinne tot een van de meest authentieke cafés in Vlaanderen. De ligging aan het Kravaalbos trekt veel wandelaars, ruiters en fietsers. Bij Stinne is open op donderdag vanaf 19.00 uur, op vrijdag vanaf 17.00 uur, op zaterdag vanaf 13.00 uur en op zon- en feestdagen vanaf 10.00 uur. Het team  Stinnekesaan bestaat uit Joost Roggeman, Noël De Wolf, Inge Desmet, Annick Van Broeck en Nicole Van der Elst.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *