Burgemeester Veerle Baeyens zou haar proces tegen de politieagent betalen met geld van de gemeente Haaltert?…

Volgens oppositiepartij Vlaams Belang Haaltert zou de huidige burgemeester van Haaltert Veerle Baeyens, een klacht dat haar werd aangemeten in verband met een politieagent die het niet eens is met het gedrag als machthebbende van de politie Denderleeuw/Haaltert, betalen met geld uit de schatkist van de gemeente Haaltert. “Het houdt niet op zegt Vlaams Belang, die gisterenavond tijdens een  politieraad is te weten gekomen dat burgemeester Baeyens een advocaat onder de arm genomen heeft. Het zou volgens onze collega’s van TV-Oost gaan om Marc Cottyn, de echtgenote van Ann Van de Steen van Vooruit in Aalst. Geen slecht plan, zo zou men denken, ze kan alle hulp goed gebruiken. “Onze verbijstering was echter groot toen we te weten kwamen dat deze raadsman zich zal laten betalen door de betrokken politiezone Haaltert-Denderleeuw,” zegt de woordvoerder van Vlaams Belang. Betaald met gemeenschapsgeld dus. Niet alleen om de burgemeester bij te staan inzake de klachten die tegen haar ingediend werden door het Vlaams Belang en de vakbonden, maar ook om haar te verdedigen inzake de klacht van de betrokken politieagent!

De advocatenkosten van de gemeente Haaltert rijzen jaarlijks de pan uit (sinds 2019 t.e.m. 2021 bedroeg dit een slordige 180.000 euro (excl. de kosten van de 2 juristen die vast in dienst zijn van de gemeente!). Dat de burgemeester het lef heeft om het honorarium van haar advocaat te laten betalen met belastingsgeld, en dat terwijl ze zich reeds in het oog van de schandalenstorm bevindt, getuigt nogmaals van een totaal gebrek aan ethiek, laat staan schuldbesef. Dat de fractieleider van haar partij in de gemeenteraad op sociale media zijn gal spuwt over de kosten van de, volgens hem ‘overbodige’, extra gemeenteraad van laatstleden (en er opportunistisch bij vermeldt dat hij zijn zitpenning zal schenken aan een goed doel), valt  in deze op z’n zachtst gezegd hypocriet te noemen.

De burgemeester gebruikt het excuus dat de betreffende klachten betrekking hebben op haar functioneren als burgemeester, dat het aldus perfect te verantwoorden is dat haar verdediging op kosten van de gemeenschap valt. Onze partij vraagt zich dan ook af of de betrokken politieagent óók kan rekenen op een door de politiezone betaalde advocaat, gezien het ook, en vooral, bij hem om zijn functie gaat?

“De burgemeester liet in respons weten dat zij tot nog toe geen weet heeft van een klacht vanwege de politieagent in kwestie. Andermaal beweert de burgemeester dus dat de verscheidene artikelen, die sinds het losbreken van het schandaal rond haar persoon verschenen zijn, pertinente leugens zijn. Alleen de toekomst kan uitwijzen wie het Liegebeest in dit verhaal is,” aldus Vlaams Belang Haaltert.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *