Buitensportcentrum Osbroek krijgt financiële steun voor upgrade…

Sportcentrum Osbroek krijgt binnenkort een heuse make-over. De site zal verder versterkt worden met een hockey waterveld, een kunstgrasveld voetbal en 2 kunstgras krachtbalvelden, skate infrastructuur voor jongere kinderen en free running toestellen. “Deze upgrade zet Aalst als sportstad op de kaart,” aldus Matthias De Ridder, schepen van Sport (N-VA). Op het buitensport-centrum Osbroek is er nu al een atletiekpiste, twee voetbalvelden (waaronder 1 kunstgrasveld), 3 beachvolleybalterreinen, een omnisportveld, 2 krachtbalvelden, 2 basketbalterreinen, 4 petanquevelden en een betonnen skatebowl aanwezig. Sinds het voorjaar 2021 werden er bijkomend drie rolstoeltoegankelijke padelterreinen gecreëerd, naast de bestaande tennisterreinen, waardoor het aanbod slagsporten al werd uitgebreid.

“Mede dankzij de steun van Vlaams minister van Sport Ben Weyts via een subsidie van 310.000 euro, breidt Sportcentrum Osbroek uit met een hockey waterveld, een kunstgrasveld voetbal en 2 kunstgras krachtbalvelden, skate infrastructuur voor jongere kinderen en freerunning toestellen,” aldus schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA). De Stad ziet op dit moment bijvoorbeeld een grote nood op het vlak van skaten. Op dit moment is er reeds een betonnen skatepark aanwezig, maar de beschikbare oppervlakte is echter te beperkt voor de veelheid en diversiteit aan gebruikers. Een skate-infrastructuur voor jongere kinderen is daarom aangewezen. Aan het skaten zal freerunning gekoppeld worden. Daarnaast komt er ook een hockey waterveld. “De hockeyclub die vandaag al actief is op de site Osbroek groeit erg sterk. Indien er geen aangepaste infrastructuur voor de club komt, vreest men te moeten uitwijken naar omliggende gemeenten. De uitbreiding komt daarom geen dag te vroeg,” zegt Matthias De Ridder.

“Met deze upgrade in onze buitensportaccomodatie, mogen we gerust stellen dat we na een heuse inhaalbeweging te hebben gedaan de afgelopen jaren – met onze top binnensportaccomodatie Schotte en het spiksplinternieuwe zwemparadijs Aquatopia – nu een voorsprong nemen en Aalst definitief als sportstad op de kaart zetten. Ik ben fier op het volledige team Sport om de Vlaamse overheid opnieuw te overtuigen om ons hierbij te steunen,” besluit schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA).

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *