Blokradio ‘Stoorzender’ tijdelijke online webradio vanuit Aalst…

Twee weken lang zullen er positieve klanken waar te nemen zijn  via een tijdelijke online radiozender, die de naam ‘Stoorzender’ zal dragen. JOC Cinema organiseert vanaf morgen Stoorzender, een internetradio georganiseerd voor én door Aalsterse jongeren. Van 17 tot 30 december zullen ze elke dag live radio maken en dit van 10.00 uur ’s ochtends tot 23.00 uur ’s avonds. Leuke en interactieve talkshows, verzoekuurtjes, live optredens en dj- sets moeten allemaal samen zorgen voor de broodnodige verstrooiing. ‘We kijken verder dan de slaapkamer van de blokkende student en zijn er zeker van dat ons gevarieerd online aanbod jong en oud(er) zal aanspreken. Hopelijk brengen we zo iedereen op een digitale manier terug wat bij elkaar in deze gekke tijden’ aldus Niels van JOC Cinema.

‘Wat normaal een periode vol vriendschap, warmte en plezier zou moeten zijn vervalt dit jaar, meer dan ooit, in een donkere en sombere periode vol beperkingen en restricties. “Om deze periode toch een beetje kleur en hoop te geven komen wij met een mooi initiatief’ aldus Matthias van JOC Cinema. Mede dankzij financiële ondersteuning via een goedgekeurde culturele activiteitenpremie van Vlaanderen, zal er vanaf donderdag 17 december (17.00 uur stipt) 14 dagen lang livestreaming en radio gemaakt worden vanuit Cinema op de Hopmarkt.”

Tijdens deze veertiendaagse willen wij een verhaal schrijven dat mensen samenbrengt. JOC Cinema wil met Stoorzender een platform aanbieden waar geen enkel thema zal geschuwd worden. Het is letterlijk en figuurlijk een donkere periode waar elk lichtpuntje welkom is. Dit in combinatie met een blokperiode zorgt voor een uitzichtloze tijd waar we met Stoorzender verandering in willen brengen. We hebben een team van jonge en enthousiaste Aalsterse radiomakers klaar staan die de afgelopen dagen via talloze Zoom meetings samen talkshows en andere formats aan het voorbereiden waren. Tinneke van Ransbeeck die recent ook nog te zien was in de ‘Ca va?’ campagne van Biensoigné neemt hier het voortouw. Het onderwerp van mentaal welzijn zal ook op Stoorzender niet uit de weg gegaan worden.

Stoorzender bestaat in eerste instantie om de Aalsterse student maximaal tegemoet te komen. Omdat pauze nu eenmaal noodzakelijk is en vooral ook goed werkt zal tijdens de gehele periode van stoorzender elke dag om 20.00 uur ‘gestoord’ een plekje innemen. “In gestoord wordt ruimte gegeven aan bands en dj’s om een uur lang het beste van zichzelf te geven. Een uurtje lang de remmen los gooien. Morgen komt daarvoor niemand minder dan RHAE het beste van zichzelf geven om studenten de ideale blokpauze aan te bieden. Lokaal talent zal de komende dagen ook niet ontbreken. Wie Stoorzender wil volgen kan dat doen via www.geencinema.be

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *