Benefietconcert De Frivole Framboos in CC De Plomblom…

Neos organiseert op 31 maart aanstaande een dubbel benefietconcert. De Frivole Framboos zoals het genoemd wordt, vindt plaats in het CC De Plomblom te Ninove, en dit om 14.30 en 19.30 uur. Op uitnodiging van Neos Brakel en in samenwerking met Neos Oost-Vlaanderen en Neos Brakel zelf stapt Neos Ninove mee in een groots opgezet liefdadigheidsproject dat helemaal kadert in de actie Neos-met-een-hart van Neos Nationaal. De hele opbrengst van dit evenement wordt vrijwel integraal geschonken aan ‘De Kleppe’, een vakantiecentrum voor mensen met een beperking of zorgnoden. En dus werd het internationaal geroemde duo ‘Frivole Framboos’ gepolst om een dubbelconcert te verzorgen in het Ninoofse Cultuurcentrum De Plomblom. ‘De Frivole Framboos’ is niet zò maar een duo van klassiek geschoolde muziekvirtuozen en wat zij brengen is zelden gezien. Gewoon schitterend, humoresk, onvolprezen en van opperste muzikale kwaliteit… Subliem!

In hun warm onthaalde voorstelling Wachten op Do Groot onthullen Peter Hens en Bart Van Caenegem op virtuoze en humoristische wijze de geheimen rond de ‘Big Bang’ van de muziek, over de noot waarmee het allemaal begon: ‘Do Groot’. Werken van bekende componisten worden ontleed, musicologische verbanden tussen stijlen en ritmes worden ontbloot, het Vlaamse levenslied gaat aan de wals met de romantiek van Beethoven en de barokke Bach barst voor de gelegenheid uit in levenslustige charmezang. Tientallen Neos-afdelingen uit Oost-Vlaanderen en Brabant tekenden in om op dit dubbelconcert aanwezig te zijn en in enkele weken waren beide voorstellingen vrijwel uitverkocht. Na de voorstelling wordt aan alle aanwezigen een verzorgde receptie aangeboden, deze is inbegrepen in de ticketprijs.

Neos, dat staat voor ‘Netwerk van ondernemende Senioren’ steunt dus op een aangename manier en met een warm hart niet alleen ‘De Kleppe’ maar ook  het grootse liefdadigheids-project ‘Neos-met-een-hart’, dat zijn hoogtepunt moet kennen op de viering van 40 jaar Neos op 6 september in de Lotto-Arena in Antwerpen. Neos blijft openstaan voor  mensen van allerlei kunne of interesse die zich, na hun 55, nog bijzonder actief voelen…Een bijzondere troef is steeds het cultuuraanbod maar als socio-culturele seniorenvereniging met meer dan 35.000 leden in zowat 220 plaatselijke clubs behoren ook uitstappen, cursussen, reizen, sport of ontspanning, conferenties of concerten en musicals tot de vaste programmapunten van haast elke Neos-Seniorenvereniging in onze steden en gemeenten… Neos, daar blijf je plakken!

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *