Beachvolleybalterreinen en skatepark klaar voor gebruik…

Achter de sporthal in de Haaltertse deelgemeente Denderhoutem liet het Lokaal Bestuur een beachvolleybalterrein en een skatepark bouwen. De werken zijn zo goed als voltooid. Vrijdag jongstleden werden de laatste toestellen op het skatepark geplaatst. Hiermee komen er meer mogelijkheden voor de jeugd van Denderhoutem om aan buitensport te doen. Er kan vanaf nu niet alleen gebruik gemaakt worden van de outdoor fitnesstoestellen, maar de skate-liefhebbers hebben nu ook een eigen terrein.

Wie in Denderhoutem woont, weet dat er 40 jaar terug, nog voor er sprake was van de gemeentelijke sporthal, op het Pastorijplein volleybal werd gespeeld. Dit was toen wel nog op asfalt. Aan de Dokes werd op zondagmorgen in competitie volleybal gespeeld. Nu kunnen liefhebbers deze sport beoefenen op een van de twee nieuw aangelegde pleinen in ’t zand. Bij ons weten zijn er in Haaltert nog geen clubs die volley spelen in zand, maar dan kan vlug verandering in komen. Bij onze buren in Aalst beoefent men deze sport al enkele jaren.

Eerstdaags zullen de nieuwe terreinen officieel geopend worden vertelt schepen van Sport Laurent Volckaert (N-VA). Onze redactie wacht de uitnodiging af. De streefdatum was 1 mei, daar is men dus ruimschoots in geslaagd. Tijdens de Buitenspeeldag van afgelopen woensdag stonden er al tientallen jongeren op het beton op het skatepark. Met het mooie weer van dit weekend zal dit ongetwijfeld niet anders zijn, alhoewel het terrein met nadar is afgesloten. Samen met het petanqueterrein dat een tijdje geleden al werd aangelegd en de picknicktafel, is dit een van de mooie sportsites die Haaltert rijk is.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *