Bart Vermeer ‘stichter van Radio Delsol’ is niet meer…

Vandaag moesten we het minder goeie nieuws vernemen dat Bart Vermeer, de stichter van Radio Delsol, en later ook Family Radio Ninove is komen te overlijden. Bart Vermeer was in de jaren ’80 de man die aan het hoofd stond van de best beluisterde vrije radio die onze Denderstreek kende. Nadat men in Denderhoutem enkele maanden eerder was gestart met radio Elpirato, vond Eric Lemmens, alias Bart Vermeer, de tijd rijp om met een eigen commercieel vrije radio station te starten. Vanuit de studio’s in Roodaal en later ook in Denderwindeke werden de programma’s de lucht ingestuurd. Enkele namen als De Platten (Bertje Van den Bossche) in het echt Luc Gees, Mark Van Leeuwen (Marc Meert), Mike McKenzie, Jonathan Seaguel, Arséne De braeckeleer, Steve Steward, en later ook Jeroen Visser, waren enkele deejays van het eerste uur. De radio kende een enorm succes, daar de mensen het beu waren om op de Nationale zenders te moeten luisteren naar de verkeerde muziek. Het was een zender die de Vlaamse en Belgische producties voorstelde.

Bart Vermeer was ook de organisator van de jaarlijkse Kerstshows i.s.m. VK De Doordrijvers in zaal Roosevelt. Paul Severs heeft meer dan 40 jaar lang mogen optreden. Tijdens de laatste jaren deed Eric Lemmens af en toe een concert met Will Tura of Willy Sommers in de Plomblom te Ninove. Zijn beroep bestond uit het ophalen van sponsorgeld. Zo had hij ook nauwe banden met Willy Coppens uit Denderhoutem, die reizen organiseerde naar Platja d’Aro in Spanje. Daar ontmoette hij de zaakvoerder van de Suzy Wafels Silvain Tack, één van de grote sponsors van Radio MI Amigo. In 1966 ontfermde Tack zich over zanger Paul Severs die voorheen bij manager Pater Pax werkte. Tijdens de jaren ’60 en ’70 promootte hij talloze Vlaamse artiesten onder wie Paul Severs, John Terra, Ivan Heylen, Joe Harris, Samantha en Paul Michiels met zijn toenmalige band Octopus.

Bart Vermeer is nooit echt getrouwd geweest, maar had jarenlang een vaste partner waarmee hij een platen- en CD-winkeltje opende in de Geraardsbergsetraat te Ninove. Zijn toenmalige partner Frank kwam op veel te jonge leeftijd om het leven tijdens een brand. Sindsdien is Bart Vermeer als jonkheer met vallen en opstaan door het leven gegaan. Hij heeft succesjaren gekend, maar de laatste jaren verdwenen de vrije radio’s steeds meer en meer uit de belangstelling. Grotere zenders zoals Radio Donna, Studio Brussel, en Radio 2 kwamen weer de kop opsteken, en draaiden steeds meer muziek van eigen bodem.

Bart Vermeer was intussen op rust nadat hij al enkele jaren op de sukkel was met allerlei kwaaltjes aan zijn voeten, die hem het leven er niet gemakkelijker op maakten. Hij verscheen nog geregeld ten tonele via zijn Facebook-pagina, waar hij geen blad voor de mond nam, als iets in de Denderstreek of in Ninove hem niet aanstond. Bart Vermeer zou dit jaar op 09 oktober 70 jaar jong geworden zijn, maar het heeft niet mogen zijn. Onze redactie betuigt haar medeleven aan zijn broers en familieleden, vrienden en kennissen.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *