Balthazar Boma uit FC De Kampioenen opent nieuw kunstgrasterrein van KFC Voorde-Appelterre…

Afgelopen vrijdag werd het nieuwe kunstgrasterrein van KFC Voorde-Appelterre officieel geopend. Dit gebeurde onder ruime belangstelling met spelers en staf tijdens de voorstelling van de 1e ploeg A en B-team en beloften, jeugdwerking KFCVA seizoen 2022-2023. Het geheel werd aan elkaar gepraat door moderator Niko De Muyter. Er was een soort van panelgesprek op poten gezet, waarin Terry Ghys(TVJO) jeugdwerking, Jesse Van Eycken (coach P4), Koen Van Vaerenbergh (coach beloften) en  jeugdvoorzitter Glenn De Pauw aan het woord kwamen. Er volgde een voorstelling van de jeugdspelers, beloften en P4 KFCVA. Er was een panelgesprek met Bart De Durpel, Jens Podevyn. De eerste ploeg werd voorgesteld, gevolgd door een gesprek met Bjorn Denis (voorzitter Voorde), en Glenn De Pauw (voorzitter Appelterre), bijgestaan door Marijn Devalck, alias Balthazar Boma (FC De Kampioenen). Ook schepen van Financiën Katie Coppens en burgemeester Tanja De Jonge waren present.

Voor de aanleg van dit kunstgrasveld kon het bestuur van KFC Voorde-Appelterre rekenen op financiële steun van de stad Ninove. “De club had ingeschreven voor een infrastructuursubsidie, en diende een heel goed dossier in, waardoor ze kunnen genieten van 300.000 euro. De rest moet de club zelf bijleggen. “Verschillende clubs van Ninove en de deelgemeenten kregen al een gelijkaardige subsidie voor een kunstgrasveld, anderen hebben een dossier ingediend”, zegt de Ninoofse Schepen van Financiën Katie Coppens.

Voorzitter Bjorn Denis, zaakvoerder van het bedrijf CSS, kijkt met vertrouwen uit naar het komende voetbalseizoen. De club is erin geslaagd tijdens het voorbije seizoen te blijven overleven, en heeft veel ambitie om dit seizoen de eindronde te spelen. “Om dat te bereiken, zijn 12 nieuwe spelers aangetrokken om de kern komen versterken,” zegt een enthousiaste voorzitter. Marijn Devalck, of beter Balthazar Boma uit FC De Kampioenen, de PDG van de Boma Vleesindustrie NV, mocht samen met Tanja de Jonge en Katie Coppens het lint voor het nieuwe kunstgrasveld doorknippen.

Meer beelden van tijdens de officiële opening zijn te zien op onze Facebook-pagina.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *