Babbelonië zoekt Nederlandstaligen…

Al sinds 2011 organiseert de Stad Aalst Babbelonië; een gratis initiatief waarbij Nederlandstaligen en anderstaligen met elkaar in gesprek gaan. Je kan er in groep praten over de gewone dingen des levens zoals familie, werk en vrije tijd. Soms worden er ook activiteiten georganiseerd, zoals wandelen, koken, een buurtfeest bijwonen … “Communicatie, zoals de naam van het project al laat vermoeden, staat steeds centraal”, zegt Karim Van Overmeire (N-VA), schepen van Inburgering. “Je kan maar degelijk Nederlands leren als je voldoende met onze taal in contact komt. Daarom zijn we op zoek naar Nederlandstaligen die zin hebben om anderstaligen te helpen op deze manier hun Nederlands te oefenen.”

Het is dus niet de bedoeling dat de bijeenkomsten gezien worden als lessen Nederlands voor anderstaligen. Ervaring met lesgeven is dan ook hoegenaamd niet nodig. Er wordt gezocht naar mensen die Nederlands kennen en het zien zitten om met anderstaligen ongedwongen gesprekken te voeren om zo hun Nederlands te vervolmaken.

Wie zich aangesproken voelt, is steeds welkom op een van de volgende momenten: Donderdagen van 09.00 tot 11.00 uur (niet tijdens de schoolvakanties) in LDC De Toekomst, Sint-Kamielstraat 85, 9300 Aalst. Donderdagen van 19.00 tot 21.00 uur (niet tijdens de schoolvakanties) in het Administratief Centrum, Werf 9, 9300 Aalst. Zaterdagen van 13.00 tot 15.00 uur (niet tijdens de schoolvakanties) in Leerpunt, Bert Van Hoorickstraat 19, 9300 Aalst. Vooraf inschrijven hoeft niet, maar wie meer informatie wenst, kan steeds mailen naar inburgering@aalst.be of bellen naar 053 77 93 00.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *