Baardegem in blijde verwachting van ‘De Pikkeling Feesten’…

Het komende weekend staan in Baardegem, een deelgemeente van Aalst, de Pikkeling Feesten op de agenda. De Pikkeling van komend weekend is het eerste grote evenement in de regio in een jaar tijd. Tegelijk is het na het Overlegcomité van deze week allicht ook het laatste grote evenement in de regio dit jaar waarbij geen Covid Safe Ticket nodig is. “Zo’n ticket, dat vermeldt dat je gevaccineerd bent of negatief getest bent, kan vanaf 13 augustus ingezet worden voor evenementen buiten vanaf 1500 personen,” zegt Chris Aelbrecht, voorzitter van VVV De Faluintjesstreek.

De Zwanennestraat in Baardegem is met een unieke mix van muziek, ontspanning en veldactiviteiten dé ontmoetingsplek voor al wie in een veilige en gezonde omgeving opnieuw uit zijn kot wil komen of met vrienden of familie wil afspreken. De gekende oven- en pannenkoeken zijn van de partij. Het oogstfeest blijft gratis, maar inschrijven is nodig via de website. Na een openingsceremonie en optreden om 20.00 uur van ‘t Klein Muziekske bijt Hidrae, de folkgroep rond muzikante Marieke Van Ransbeeck uit Meldert, vrijdag om 21.00 uur de spits af.

Marieke Van Ransbeeck is 27 en heeft een opleiding oude muziek achter de rug. Marieke speelt op Vlaamse doedelzak en barokmusette, een type doedelzak dat is ontwikkeld rond het hof van Versailles. Hidrae brengt stomende folkmuziek met krachtige melodieën, prachtige klankkleuren en uitgepuurde arrangementen. Deze vijfkoppige band bestaat naast Marieke ook uit Hilke Bauweraerts op diatonische accordeon en zang, Malicorne Buysse op viool en cello, Thomas Hoste op electroakoestische altdraailier en Zjef Van Steenbergen op elektrische basgitaar. In het voorjaar van 2020 verscheen de eerste cd met de welluidende titel “Hydraulic”. De cd omvat 11 op het podium gerijpte composities en krijgt overal lovende commentaren.

Zaterdag starten de activiteiten om 14.30 uur met veldactiviteiten met muzikale begeleiding van Tantris. Om 15.45 uur volgt een stoet naar het oogstveld met Steltenlopers Merchtem en vendeliers Flago. Ook het binnenhalen van de haan, kindervertellingen, de Pikkelingkapel en uitvlegelen van de haan zullen niet ontbreken. Belpopband sluit om 20.15 uur de avond af in de grote tent, met aansluitend DJ Jesse.

Zondag start om 10.30 uur met een eucharistieviering. Om 14.00 uur starten de veldactiviteiten met muzikale begeleiding van Tantris, gevolgd door de Pikkelingkapel, een stoet naar het oogstveld met volksdans van Reintje Vos en Flago, het binnenhalen van de haan, kindervertellingen en veel meer. Om 20.30 uur is er in de grote tent een sfeervolle afsluiter met Tantris.

De 51ste editie van de Pikkeling vindt plaats van 23 tot en met 25 juli in de Zwanenneststraat in Baardegem. Het oogsfeest wordt afwisselend georganiseerd in de ‘Faluintjes’, de Aalsterse deelgemeenten Moorsel, Baardegem, Meldert en Herdersem. Bezoekers moeten zich vooraf inschrijven op www.de-pikkeling.be. Het hele programma staat op de website.

 

 

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *