Avondmarkt in Kerksken brengt weer veel volk op de been…

Op vrijdag 24 september startte een van de laatste kermissen in Groot Haaltert op. In deelgemeente Kerksken viert men kermis in het voorjaar als één van de eersten, maar tijdens het najaar zijn ze ook veruit de laatste die hun zomerkermis nog vieren. Al is intussen de weerkundige herfst wel al begonnen, we genieten toch nog altijd van een schone nazomer. Al meerdere jaren zet men de kermis in gang met een avondmarkt. Deze werd ook opnieuw georganiseerd door Unizo Haaltert. Dit is enkele jaren terug anders geweest. Er kwam sleet op het programma, en Unizo Kerksken zag het niet meer zitten om de avondmarkt nog langer te organiseren. Het geeft aan een zijden draadje gehangen, of men de avondmarkt, die aan belangstelling verloor, nog langer wou organiseren.

Gelukkig kwam er eens een jaartje tussen waar men geen avondmarkt kon organiseren, en wat blijkt, de molen draait weer rond. Dat laatste kunnen we ook letterlijk nemen, want de foorkramers deden meteen goeie zaken. Het lijkt wel of de mensen opnieuw het nut van een avondmarkt of een kermis inzien. Ze profiteren er van om  nog eens vrienden te ontmoeten, die ze sinds lange tijd niet meer gezien hadden. De knaldrang is bij velen goed te merken. De cornapandemie heeft lang genoeg geduurd.

Unizo Haaltert zorgde dit jaar opnieuw voor een goed gevuld programma, en een goed gevuld Kerksken-dorp. Dit jaar organiseerde Unizo Haaltert de avondmarkt voor de 37ste keer. Dit gebeurde in samenwerking met het Haaltertse gemeentebestuur en tal van verschillende plaatselijke verenigingen. De gewestweg Aalst–Geraardsbergen (N460) was ook nu weer afgesloten voor een lange tijd. Er kwamen tal van attracties, zoals trommelaars, vuurspuwer, kindergrime en muzikanten aan te pas. Heel wat lokale verenigingen werkten ook mee aan de avondmarkt, en in alle cafés in Kerksken was er een toffe sfeer en ambiance. De avondmarkt werd afgesloten met een spetterend vuurwerk, dat iets eerder werd afgestoken dan voorzien, aangeboden door het Lokaal Bestuur Haaltert. Meer foto’s zijn te zien op onze Facebook-pagina. Vergeet niet om deze ook te volgen, en het duimpje omhoog te steken als je het leuk vindt.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *