Autovrije Zondag in de ajuinenstad met heel wat activiteiten…

Tijdens Autoloze Zondag op 18 september 2022, DE dag dat de auto op stal blijft staan, worden heel wat evenementen georganiseerd in het centrum van Aalst. Een gloednieuw concept: de City Lunch Walk, een wandeltocht van 6km met 12 culinaire stops, wordt voor het eerst georganiseerd. U kan tijdens de stops genieten van typische Aalsterse gerechten en drankjes. Tijdens het wandelen komt u langs bij de Watertorenwijk, waar een buurtfeest & rommelmarkt wordt georganiseerd. Dit in een gezellige sfeer met veel standhouders, animatie, eet- en drankstanden. Niets gekocht in de Watertorenwijk? Misschien heeft u meer geluk op de tweedehandsmarkt “Het criterium van de eeuwige vlam” van de Fietserij in het “Klein Parksken” (Koning Astridpark). Daarnaast wordt er een gezellige bar, alsook foodtrucks en de Vinyl DJ’s van Berlinercollectief voorzien. Thema’s dit jaar: retro, vinyl en bicycle.

Over “bicycle” gesproken, verkiest u toch liever de fiets boven wandelen, dan kan u terecht in de Molenstraat voor de Tijdloze Tijdrit. De Bevoorrading en ’n Arrivée slaan de handen in elkaar om een ludieke fietstocht te organiseren, met zelfs prijzen voor de best verklede deelnemers. Trapt u liever niet zelf, dan kan u op de Hopmarkt een testritje maken met een elektrische fiets. Tegelijkertijd kan uw kroost er een behendigheidsparcours afleggen, uitgetekend door de Fietsersbond.

Op Autoloze Zondag uw fiets kwijtraken zou een ramp zijn, daarom kan u, tevens op de Hopmarkt, uw tweewieler laten registreren. Op de Houtmarkt kunnen de kinderen dan toch hun tweewieler kwijtraken om deze in te ruilen voor een ritje met de Go-kart. Daarnaast wordt er kinderanimatie voorzien en zijn er nog tal van optredens aan Café Canterbury.

Zondag 18 september 2022 wordt een dag dat iedereen met plezier zijn wagen aan de kant laat staan! Nog enkele praktische zaken, het centrum wordt afgesloten vanaf 12.00 uur en terug opengezet om 19.00 uur. Moet u toch uitzonderlijk door, vraag dan een doorgangsbewijs aan bij de Stad Aalst. Verder kan u alles omtrent de activiteiten op Autovrije Zondag nalezen op www.autovrijaalst.be

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *