Autokeuring zonder afspraak leidt tot “extreme files”…

Deze ochtend vormde zich een buitensporige file rond de autokeuring SBAT gelegen op de Industrielaan 24 te Erembodegem. De file strekte zich uit tot aan de E40 en blokkeerde zo alle toegangswegen. In het belang van de veiligheid worden nu de nodige verkeersmaatregelen getroffen in het industriegebied. Politie Aalst roept op om niet meer naar de autokeuring te komen. Sinds 1 augustus is het mogelijk op dinsdag je personenwagen bij SBAT, gelegen op de Industrielaan 24 te Erembodegem, te laten keuren zonder op voorhand een afspraak te moeten maken. Dit deed deze ochtend een extreme file ontstaan ter hoogte van het industrieterrein van Erembodegem.

De file strekte zich reeds uit tot aan de E40 met alle gevolgen van dien. De toegangswegen naar Aalst werden geblokkeerd en  de gemoederen liepen hoog op onder de wachtenden. In het belang van de veiligheid besliste de burgemeester in samenspraak met de korpschef om de nodige verkeersmaatregelen te nemen in het gebied.

Politie Aalst roept de wachtenden op de kalmte te bewaren en raadt ten stelligste af vandaag nog naar de autokeuring te komen. Ook al is langskomen zonder afspraak op dinsdag nu mogelijk, is kiezen voor een afspraak nog steeds de betere optie. Zo hoeft men niet te lang te wachten. Volgens SBAT loont het de moeite ’s ochtends nog de afspraken kalender te raadplegen wanneer men die dag zou willen langskomen. Vaak wordt immers een marge ingebouwd en komen de dag zelf toch nog plaatsen vrij.

Politie Aalst plant nu een overleg met alle betrokken diensten om dergelijk probleem in de toekomst te vermijden.

(Foto: SBAT)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *