Astertechnics vzw bestaat 5 jaar en zet de deuren open…

Naar aanleiding van het 5-jarig bestaan plannen ze bij Astertechnics vzw een opendeurdag op zaterdag 27 november 2021. Dit komt goed uit want dit valt in het weekend van de ‘Dag van de Wetenschap’! Er valt heel wat te beleven tijdens de opendeurdag: De kinderen kunnen stempels verzamelen met het uitvoeren van doorlopend kleine activiteiten: een muffin versieren … én opeten, schilderijtje maken met acryl pouring (onder begeleiding van kunstenares Laurence Vandenameele), rooksignalen kokertje maken, tekening maken en laseren op hout, kerstversiering maken met natuurlijke materialen. Alles wat de kinderen maken, nemen ze mee naar huis. Als alle stempels zijn verzameld, krijgen ze nog een extra robotje mee als gadget dat met de 3D-printer is gemaakt.

Daarnaast zijn er non-stop demonstraties met de 3D printers, kan er gespeeld worden met een zelfgebouwd arcadespel of met een racesimulator, is er een fototentoonstelling door Lisa Bilterijst met foto’s van het’ Fotografiekamp’ 2021. Voorstelling van Hét Beestig Bosspel. Er is een standje van de bibliotheek van Geraardsbergen. Men bakt verse koekjes en er is uiteraard ook een “vulkanisch” drankje te verkrijgen. Het vernieuwd logo wordt voorgesteld in een klein filmpje. En wie geluk heeft, kan met de tombola een waardebon winnen voor één van de workshops.

Niettegenstaande corona is men niet blijven stilzitten. Het afgelopen anderhalf jaar werd ook Hét Beestig Bosspel ontworpen. Dit is een groot (1,5 m op 2,5 m) bosbordspel speciaal ontwikkeld voor mensen met een mentale beperking maar ook geschikt voor kleuters en kinderen tot het vierde leerjaar. Het wordt in het bos gespeeld en heeft als hoofddoel de kinderen enthousiast te maken voor de natuur door er hen op een andere manier te leren naar kijken. Het kan gratis uitgeleend worden door scholen, jeugdbewegingen tot zelf een groepje ouders die er een gezellige dag met de kinderen willen van maken. Het is zo opgevat dat het makkelijk zelf te spelen is om zo de kosten voor de deelnemers te drukken. Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=vHrCwcX6WFk.

“De afgelopen 5 jaar hebben we duurzame samenwerkingen opgestart met de bibliotheek van Geraardsbergen, VUB, Arteveldehogeschool en Bekina vzw. En onze erkenning als STEM-academie werd begin dit jaar verlengd,” zegt de woordvoerder. “Onze oorspronkelijk sporadisch georganiseerde activiteiten zijn uitgegroeid tot regelmatig terugkerende vaste items en dit voor diverse leeftijden en groepen. Zo zijn er verschillende kleuterworkshops, online filosofeercafés voor hoogbegaafden en niet te vergeten de vele verschillende kampen tijdens elke vakantie, zoals het natuurkamp, fotografiekamp, kookkamp, stopmotionkamp en de andere techniekkampen. Deze activiteiten zijn terug te vinden op onze website,” aldus de woordvoerder.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *