Arents maakt van aanstelling jobstudenten een zootje!…

Jobstudenten weten tot op de dag van vandaag nog steeds niet of ze deze zomer al dan niet worden tewerkgesteld in de Wettelstad Ninove. Schepen Joost Arents is onbekwaam zegt Forza Ninove frontman Guy D’Haeseleer. Dit is een voorbeeld van onbehoorlijk bestuur aldus de fractieleider. Huidig Schepen van Personeel Joost Arents had vroeger steeds de mond vol van goed en behoorlijk bestuur. Het is dan ook triest vast te stellen dat uitgerekend hij verantwoordelijk is voor het rampzalige personeelsbeleid met betrekking tot onder meer de aanstelling van jobstudenten. De chaos was nooit zo groot, de willekeur viert hoogtij.

We zijn vandaag 11 juni en de meeste jobstudenten blijven in het ongewisse over hun mogelijke tewerkstelling aan de stad of het OCMW. Velen lopen het risico om met lege handen achter te blijven waardoor zij (en het gezin waar ze deel van uitmaken) met een financiële kater achterblijven. Vele kandidaten kregen zelfs nooit een antwoord op hun kandidatuur, zelfs geen ontvangstmelding. Blijkbaar beseft de schepen niet hoe belangrijk de inkomsten uit studentenarbeid voor vele gezinnen is.

Dit wanbeleid moet dan ook stoppen. Nu nog moeten zoeken naar een andere plaats van tewerkstelling is voor studenten immers onbegonnen werk, aangezien de meeste bedrijven hun zaakjes op dit vlak reeds lang geregeld hebben, zoals het een goed personeelsbeleid past uiteraard.

Fractieleider Guy D’haeseleer zal de Schepen op de volgende gemeenteraad interpelleren en voorstellen dat in het reglement wordt opgenomen dat uiterlijk half april de kandidaat-jobstudenten weten waar ze aan toe zijn. “Studenten die uit de boot vallen hebben zo de tijd om nog een andere werkgever te zoeken,” aldus Guy D’haeseleer.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *