Aquatopia strikt grote partners bij de opening van zijn deuren…

Maandag 4 oktober is het zover. Aquatopia opent haar deuren voor clubs en scholen. Enkele weken later op 29 oktober is het aan het grote publiek. “Hoewel vandaag enkel fase 1 haar deuren opent, beseffen grote partners vandaag al dat Aquatopia the place to be wordt,” aldus schepen van Sport, Matthias De Ridder. Zowel Speedo, de Vlaamse Zwemfederatie als Sportwerk Vlaanderen gaan een engagement aan met Aquatopia, de nieuwe sportparel van Aalst. Aquatopia wordt the place to be voor jong en oud, sportief en recreatief. Een 50-meterbad, een 25- meterbad met beweegbare bodems en springtorens van 1, 3 en 5 meter hoogte maken van Aquatopia een nieuwe sportparel. “Zwembaden van deze orde en met deze variëteit aan voorzieningen, zijn niet alledaags. Aquatopia vandaag voorziet een uitgebreid sportgedeelte, volgend jaar voegen we hier een veelzijdig fungedeelte aan toe. En dat hebben tal van partners begrepen.” aldus schepen Matthias De Ridder.

De komende 5 jaar gaat Aquatopia o.a. een commercieel partnerschap aan met Speedo. Speedo biedt commerciële mogelijkheden voor Aquatopia, Aquatopia geeft op haar beurt uitsluitend verkooprecht aan Speedo voor zwemkledij en toebehoren. Ook de Vlaamse Zwemfederatie zal aanwezig zijn in het nieuwe bad. De VZF zal op zondagnamiddag regelmatig het Ilse-bad (25- meterbad) afhuren als opleidings- en bijscholingscentrum voor waterpolo, artistiek zwemmen en schoonspringen. Daarnaast zal ook Sportwerk Vlaanderen vertegenwoordigd zijn in Aquatopia. Zij vestigen een vast bureau in een van de te huren pop-up ruimtes.

Fase 2 Matthias De Ridder: “Volgend jaar deze tijd plannen we de opening van fase 2. Op de plek van het oude 50-meterbad komt een heus kinderparadijs met glijbanen en funbaden.” Waar het Stedelijk Zwembad zich moest redden met enkele korte glijbanen, pakt Aquatopia uit met o.a. een snelle glijbaan met lichteffecten (94m), een langzamere en bochtige glijbaan meer geschikt voor families en kleinere kinderen (86m), een groepsglijbaan van maar liefst 4 meter breed en voor de allerkleinsten worden verschillende kleinere glijbanen met een totale lengte van 35 meter in verschillende vormen en lengtes voorzien. Daarnaast heeft fase 2 ook een instructiebad met beweegbare bodem voor o.a. aquafitness en om kinderen te leren zwemmen en een multifunctioneel sportzaaltje dat je later kan afhuren.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *