Anja Boelaert is de tweede laureaat van de Vredesprijs…

De Vredesprijs 2020 in het teken van ‘Mens-zijn in coronatijden’ vraagt aandacht voor ieder wie al het mogelijke – en soms zelfs het onmogelijke – gedaan heeft/doet om het leven van medemensen te redden en menswaardig te houden. Waar en hoe doet er niet toe: verpleegsters en mantelzorgers, leerkrachten en telewerkers, hulpverleners in de eerstelijnszorg en vakbondsdélégués, winkeliers en bedrijfsleiders, enz.

Werken aan vrede heeft immers verschillende gezichten en gebeurt op vele plaatsen: thuis, in familieverband, met vrienden, in de buurt, op het werk, via een vereniging, door een actecomité, enz. Het Comité Werken aan de Vrede besliste om elke maand een ‘gewone man of vrouw’ te kiezen die symbolisch zou staan voor de vele mensen die grenzen verlegd hebben/verleggen  en weerbaar waren/zijn in deze bijzondere tijd van coronamaatregelen.

Op zondag 31 januari 2021 stond Suzanne Moortgat symbool voor alle slachtoffers van intrafamiliaal geweld dat toegenomen is door de beperking van onze bewegingsvrijheid. Aangezien zij ervoor koos geen media te woord te staan, werd haar advocaat Jef Vermassen bereid gevonden om in haar plaats te spreken.

Zondag 28 februari 2021, werd Anja Boelaert (volwassen begeleidster van Chiro Sint–Lutgardis Papegem) in de schijnwerpers gezet in naam van elke leidingsploeg die in moeilijke omstandigheden de jeugdbewegingen draaiende houden. Deze gedreven jonge vrouw kreeg het bezoek van twee vertegenwoordigers van Chiro Atrejoe uit Aalst en van Johan Heirman namens het Comité Werken aan de Vrede. Dat gaf samen vier aanwezigen, het aantal dat toegelaten was vanwege de coronamaatregelen. Je kan de uitreiking van de Vredesprijs herbekijken via de Facebookpagina van Mensen Werken aan de Vrede.

De laureaten van de komende maanden werden nog niet gekozen. Dat zal gebeuren op basis van de spontane nominaties die we de komende dagen zullen binnenkrijgen. Het vredescomité roept de bevolking uit de regio Aalst op om zelf iemand te nomineren die zich ongelooflijk inzet voor het welzijn van een ander, of iemand die ondanks alles probeert staande te blijven, of iemand die …  Hoe dan ook iemand met een hart voor het ‘Mens-zijn in coronatijden’. We hopen op die manier heel wat mooie verhalen binnen te krijgen die illustreren hoe het ‘Mens-zijn in coronatijden’ overeind bleef/blijft en een riem onder het hart kreeg/krijgt. Want vandaag hebben we meer dan ooit nood aan positief nieuws en vredevolle boodschappen!

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *