Alles van plastic kan vanaf 2019 in één en dezelfde zak…

Blauwe zakken met PMD ILvA Persregio DenderOp vraag van sp.a Aalst komt er dan toch schot in de zaak om alles van plastiek verpakking in één en dezelfde zak te stoppen. Hetgeen niet wil zeggen dat wij niet goed sorteren, toch is het niet altijd voor iedereen even duidelijk wat er nu juist in welke inzamelzak moet gesorteerd worden. Ondanks verschillende sensibiliserings-campagnes blijft de verwarring vaak groot. De knoop werd door Fost Plus doorgehakt. Na proefprojecten met een roze en paarse zak, werd nu beslist dat alle plastic vanaf 2019 in één blauwe zak zal ingezameld worden.

Vanaf 2019 wordt het sorteren eenvoudiger voor de burger: alle types plastic verpakkingen mogen dan in de blauwe zak worden gestopt, dus ook yoghurtpotjes, margarinevlootjes en plastic folie. Sinds Fost Plus de gescheiden inzameling van huishoudelijk verpakkingsafval in België heeft ingevoerd, zijn naast metalen verpakkingen en drankkartons alleen plastic flessen en flacons toegestaan in de blauwe zakken. Met de nieuwe stap wil Fost Plus een recyclageoplossing bieden voor alle verpakkingen op de markt.

“Eén blauwe zak, die naast de metalen verpakkingen en drankkartons ook alle plastic verpakkingen verzamelt, dàt is het principe” zegt sp.a gemeenteraadslid Sam Van de Putte. “Deze verandering zal leiden tot een eenvoudigere sorteerboodschap voor de inwoners waardoor ook de kwaliteit van de selectief ingezamelde materialen beter wordt”. Het nieuwe afvalinzamelsysteem zal gespreid over een periode van 2 jaar, tussen 1 januari 2019 en 2021, worden ingevoerd.

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *