Alles in teken van de ‘Week van de Belgische muziek’ in Lede…

Tijdens de Week van de Belgische muziek – van 8 t.e.m. 14 februari – staat de muziek van eigen bodem in de spotlights. De hele week wordt één grote liefdesverklaring aan Belgische muziek. Ook gemeente Lede toont zijn hart voor Belgische muziek en de Leedse muzikanten. Leedse muziekgroepjes brengen een ode aan hun favoriete Belgische nummer. Het Lokaal Bestuur vroeg aan de Leedse muziekgroepen om hun favorieten Belgische nummer te coveren. Enthousiast gingen zij aan de slag waardoor wij enkele geweldige video’s binnen kregen. In de loop van deze week posten we deze fantastische covers van Belgische en Leedse bodem. Je kan ze terugvinden op de Facebook-pagina alsook op de website van GC De Volkskring.

De beiaard is er deze week niet alleen om het uur aan te geven, maar speelt ook enkele Belgische klassiekers! Op dinsdag-, donderdag- en zondagavond kan je luisteren naar een selectie die het gemeente- en OCMW-personeel maakte van Belgische nummers. Om 18.00 uur, 19.00 uur en 20.00 uur kan je hier telkens een kwartier van genieten. Maak een wandeling in het centrum van Lede, spring op de fiets en sta even stil, draai het autoraam even naar beneden en zing met ons mee!

Radio Lede maakt de Week van de Belgische Muziek af!. Heb je een cover van de Leedse muziekgroepen gemist? Niet getreurd! Zondag 14 februari sluit Radio Lede deze prachtige week af door alle covers nog eens uit te zenden. Zet je radio dus maar aan! De cultuursector mag dan misschien wel platliggen, in Lede wil men zich toch laten horen!

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *