Alle zwaar verkeer boven de 3,5 ton door Dwarsstraat?…

Vanaf volgende week maandag resp. 16 maart 2020, zal al het verkeer dat van de Iddergemsesteenweg in Denderhoutem komt, dat richting Borrekent moet, niet meer door de Schoolstraat mogen. Door een tijdelijke maatregel die genomen werd door de Dienst Mobiliteit van de gemeente Haaltert, zal dit verkeer verplicht linksaf moeten richting Adv. de Backerstraat. Dit zal ook het geval zijn voor alle zwaar verkeer, ook al is de Adv. de Backerstraat een veel te smalle straat, die dit verkeer niet zal aankunnen. Aangezien men voor de Molenstraat, waar ook een lagere school gevestigd is, een regel invoert die zegt dat verkeer boven de 3,5 ton uitgezonderd plaatselijk verkeer er niet mag doorrijden, zal dit voor veel problemen zorgen. Dus wat moet je dan doen als je met een 30-tonner op de baan bent. De meeste chauffeurs gaan hun GPS volgen, en die zal hen ongetwijfeld door de Dwarsstraat sturen, aangezien dit de eerste baan is die men tegenkomt om richting Schoolstraat of Borrekent te rijden. Het zwaar vervoer zal de rijweg en de trottoirs binnen de kortste keren kapot rijden. De Dwarsstraat is geen volwaardige twee-vaks baan van 3m05 breedte per strook, dat is ook de reden waarom men geen strepen trekt in het midden van de straat. Twee bussen kunnen er mekaar niet kruisen.

Een tweede punt dat wellicht nog terzake zal komen is het verkeer dat vanuit de Stichelen, Vondelen, en de Zonnestraat komt, en naar de Borrekent wil. Ook hier is men aangewezen zijn weg te vervolgen via de plaatselijke omleiding langs de Schoolstraat. Dus men stuurt dit verkeer ook nog eens in dezelfde richting. Het is hetzelfde met het verkeer dat vanuit de Vondelbaan (Delhaize) komt. Ook deze voertuigen dienen links af te slaan richting Schoolstraat, Iddergemsesteenweg, Eigenstraat of Adv. de Backerstraat, terwijl ze met gemak rechts zouden kunnen rijden. Zou het niet beter zijn geweest het verkeer dat van de Vondelbaan en de Zonnestraat komt, toch rechts te laten rijden, en de éénrichting pas in te voeren ter hoogte van oud huis Jean-Pierre beenhouwerij (Schoolstraat).

Is dit het zoveelste staaltje van ondoordacht handelen van de gemeente, en zal men toch moeten constateren dat dit een maatregel is voor niks, net als de tijdelijke proefopstelling van enkele opstakels op de Iddergemsesteenweg. De vraag die bij velen rijst is de volgende. Kan een gemeente zomaar zonder bevraging van alle inwoners van Denderhoutem deze maatregel invoeren. Zal dit de oplossing zijn voor het sluipverkeer dat dagelijks via Aspelare en Heldergem door de Borrekent raast, om zo hun weg te vervolgen richting Expresweg. Zou men niet beter te werk gaan met ANPR herkenningscamera’s die het verkeer opspoord die deze route enkel gebruikt om van de trage (50 km/h) Geraardsbergsesteenweg in Heldergem, Kerksken, en Terjoden weg te blijven. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd…

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Alle zwaar verkeer boven de 3,5 ton door Dwarsstraat?…

  1. jean schreef:

    Als bewoners van de Adv. De Backerstraat ondergaan wij het lijdzaam. Nog meer verkeer dat vlak naast onze woning over de betonbanen rijdt. En voor de inwonders van Dorp en de Molenstraat hetzelfde. En dat allemaal om een klein stukje Schoolstraat te ontlasten. Ik mag er niet aan denken dat dit definitief wordt. Verhuizen is de dan de enige oplossing. Dank u, Gemeentebestuur van Haaltert. Om de Schoolstraat te ontlasten verplaatste u het probleem helemaal naar het centrum van Denderhoutem, proficiat !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *