Afbraakwerken aan Stedelijk Zwembad Aalst van start…

Het einde van het bouwverlof betekende in het stedelijk zwembad van Aalst het begin van de bouwwerken aan het nieuwe zwembadcomplex. Na enkele broodnodige voorbereidende werken, kan de afbraak nu echt starten. Zwemmers en passanten zullen de komende weken heel wat zien veranderen aan het zwembad. Tijd voor een update! Deze week start de afbraak van de achterste groepskleedzalen, de berging en de conciërgewoning. Nadien wordt op deze plaats het nieuwe gedeelte aangebouwd. In dit deel komen 2 nieuwe zwembaden waaronder het 50 meter zwembad. Om de hinder voor bezoekers en de buurt zo veel mogelijk te beperken, werden reeds stofwanden geplaatst. Zo werd ook de tribune afgeschermd voor het publiek. Uiteraard blijft de sportbar open, alsook het terras waar iedereen welkom is.

Gefaseerde aanpak van de bouwwerken. Aalst Sport koos bewust voor een gefaseerde aanpak van de bouwwerken. Hierdoor zal men doorheen de werken steeds kunnen blijven zwemmen. Daarvoor zijn wel enkele tijdelijke aanpassingen aan de site noodzakelijk. De Finse piste werd op 6 augustus 2019 afgesloten in functie van de werfinrichting. Om de veiligheid en toegankelijkheid in de werfzone te garanderen, is het niet mogelijk om tijdens de werken de volledige Finse piste te gebruiken. De speeltuin maakt tijdens de werken plaats voor het tijdelijk onthaal, de tijdelijke kleedkamers en bergruimtes. In de herfstvakantie wordt deze tijdelijke infrastructuur in gebruik genomen. In het nieuwe zwembadpark is uiteraard opnieuw een speeltuin opgenomen.

Het zwembad blijft steeds vlot bereikbaar. De grote parking blijft open gedurende de volledige duur van de werken. De fietsenstalling werd vlakbij de tijdelijke kleedkamers en de ingang van de sportbar geplaatst. De parking voor bussen en mobilhomes is sinds 6 augustus 2019 niet meer toegankelijk tot aan de laatste fase van de bouwwerken.

Als je graag op de hoogte wil blijven over de evolutie van de werken, surf dan eens op de zwembadpagina: www.aalst.be/zwembad.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *