Actie ten voordele van ‘Zonder honger naar bed’ uit Ninove…

Op zondag 30 juni gaat opnieuw de ‘Race tegen Honger’ door bij Radio PROS, en dat ten voordele van ‘Zonder honger naar bed Ninove’. ‘Zonder honger naar bed’ is een organisatie van een groep vrijwilligers uit Ninove die mensen uit Ninove en deelgemeenten zelf willen helpen.Want helaas gaan er dagelijks nog veel mensen met honger naar bed! Velen onder hen leven net onder de armoedegrens of net er boven, terwijl aan de andere kant bij anderen veel (te veel) eten (nutteloos) wordt weggegooid! Deze actie die radio PROS organiseert gaat door op zondag 30 juni van 07.00 tot 19.00 uur, op de Radio PROS site, Leistraat 5 te Heldergem (op de parking én in het Praathuis).

Het is de bedoeling om zoveel mogelijk voedsel en drank in te zamelen (alles behalve diepvriesproducten). Er valt tijdens deze benefiethappening wel heel wat te beleven. Er staat een stand met witte en zwarte pensen, en er is een cocktailbar t.v.v. de race tegen Honger. Er zijn interviews met Ninoofs burgemeester Tanja De Jonghe, ook een gesprek met Veerle Cosyns (OCMW Ninove) en Kathy Coppens (eerste schepen Ninove) staat op het programma. Tussendoor zijn er gastoptredens van o.a. zanger Marc Tompson, er is een tombola met prachtige prijzen, en de ganse dag is er live radio met intervieuws in alle programma’s tussen 07.00 en 19.00 uur.

Iedereen is van harte welkom! En vergeet het niet…alles wat je meebrengt dat thuis te veel in de kast staat (of in de kelder) van eetwaren breng je gerust mee! Vele kleintjes maken (nog steeds) een groot. Het is een inzamelactie en familiedag voor het goede doel. Twaalf uur lang roept radio P.R.O.S. haar luisteraars op om mensen te steunen door voedsel te doneren. Alvast van harte dank!

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *