Acker & Go Distillery is Starter van het Jaar 2017…

Acker & Go is startersondernemer van het jaar 2017 Geraardsbergen Persregio DenderOnder het goedkeurend oog van het starterscomité en de Economische Raad werd in Geraardsbergen op vrijdag 2 februari jongstleden, de trofee van Starter van het Jaar 2017 uitgereikt aan AG Distillery. Alfred Van Acker & Hilde Goossens krijgen hiermee de verdiende erkenning voor hun grote inzet en harde werk als jonge onderneming. Sinds de lancering van het project Geraardsbergen Startersstad in 2013 zien we een jaarlijkse stijging van het aantal startende ondernemingen in Geraardsbergen. Het project zorgde voor een positieve drive in het economische landschap met een aantal opmerkelijke succesvolle mijlpalen. In totaal waren er 187 startende ondernemers in 2014, 197 in 2015, 231 in 2016, en 244 in 2017. Helaas waren er ook stoppende ondernemers, in 2014 waren dat er 166, in 2015 nog eens 141, 155 stopten met hun zaak in 2016, en nog eens 150 ondernemers besloten om met hun zaak te stoppen in 2017.

In 2015 lanceerde de stad het starterscontract waarbij startende ondernemers naast een financiële ondersteuning ook advies krijgen van ervaren experten van het starterscomité. Extra zichtbaarheid belooft de stad via het starterscontract via een artikel in het stadsmagazine. De eerste Starter van het Jaar “Bar Gidon” werd in 2016 verkozen uit de afgesloten starterscontracten. Als Starter van het Jaar mag je naar huis met een uniek beeldje ,gemaakt door stadskunstenaar Geert Belet, en een waardebon van 1.000 euro. Ook 2017 was een succesvol jaar voor de Geraardsbergse economie met 244 nieuwe ondernemingen. Om het ondernemerschap en dit project verder te stimuleren reikte het College van Burgemeester en Schepenen opnieuw de ‘Starter van het Jaar’ uit.

Uit de twee kandidaten Cloud Admin en Acker & Go koos het starterscomité voor de starter die zich het meeste heeft geprofileerd, het meest ambitieuze businessplan kon voorleggen en daarnaast de stad promoot. Acker & Go vertoont naast deze kenmerken de ambitie om een eigen productie op te starten en bouwen mee aan een vruchtbaar ondernemerslandschap in Geraardsbergen o.a. door de mede-opstart van BNI.

Schepen Fontaine is trots op deze uitreiking en beaamt de keuze van het starterscomité: “Een betere ambassadeur van Geraardsbergen en van Geraardsbergen Startersstad konden we ons niet wensen.” Tijdens de uitreiking bedankte schepen Fontaine uitvoerig het starterscomité: “Zonder het draagvlak van het starterscomité en de inzet van deze mensen is Geraardsbergen Startersstad niet mogelijk.” Ze hoopt door deze nieuwe ambassadeur dat de positieve economische drive in Geraardsbergen zich nog lang mag verder zetten.

Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *