Aantal studeerplekken in bib Denderleeuw wordt gelimiteerd…

Het aantal studeerplekken in de bibliotheek van Denderleeuw wordt tijdens de huidige examenperiode gelimiteerd tot maximum 16 plekken. “Onze bibliotheek krijgt deze examenperiode heel veel studenten over de vloer. We merken dat hierdoor de leeszaal geen beschikbare plekken meer heeft en dat zelfs tussen de rekken en op de grond studenten neerzitten om te studeren. Dit maakt het niet langer aangenaam voor andere bibliotheekgasten om een bezoek te brengen”, legt schepen Marleen Van der Hoeven uit.

“Om een bibliotheek bezoek aangenaam te laten verlopen, maar ook te zorgen dat studenten in alle rust kunnen studeren, worden vanaf woensdag 19 juni 2024 enkele maatregelen genomen. We voorzien maximum 16 studeerplekken. Studenten kunnen zich hiervoor aanmelden bij een bibliotheekmedewerker met hun identiteitskaart. Zij ontvangen het nummer van de beschikbare studeerplek”, vertelt burgemeester Jo Fonck. “De zetels in de leeszaal kunnen niet langer ingenomen worden als studeerplek en het is ook verboden om op de grond plaats te nemen. Iedereen is welkom in onze bibliotheek, maar wie de regels niet respecteert of andere bezoekers stoort in hun studie, werk of vrijetijdsbesteding zal gevraagd worden de bibliotheek te verlaten.”

“De maatregelen blijven van kracht tot de huidige examenperiode is afgelopen en zullen indien nodig ook toegepast worden bij toekomstige examenperiodes. Wie geen studeerplek heeft in de bibliotheek kan ook terecht in Blokspot in het Koetshuis naast het Kasteeltje”, besluit schepen Van der Hoeven.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *