Aankomst BinckBank Tour nog drie jaar in Geraardsbergen…

De stad Geraardsbergen kiest dan niet voor Dorp van De Ronde tijdens de doortocht op De Muur, maar de aankomst van de BinckBank Tour is dan wel een feit voor de komende drie jaar. De slotetappe van de BinckBank Tour zal op zondag 6 september eindigen op de Vesten in Geraardsbergen. Ook in 2021 en 2022 zal de Belgisch-Nederlandse WorldTour-rittenkoers in de Oost-Vlaamse stad finishen. In de BinckBank Tour kunnen traditioneel de klassieke eendagsrenners een gooi doen naar de eindzege. Met een slotrit in de Vlaamse Ardennen met apotheose in Geraardsbergen krijgen de kasseispecialisten en punchers een uitgelezen kans om een slotakkoord te plaatsen. De aankomst in Geraardsbergen is inmiddels voor de BinckBank Tour een klassieker, dit jaar al voor de negende keer.

De Vesten zijn opnieuw het decor voor de slotrit en in een etappe waarin ook passages over de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg op het menu staan. “Met deze samenwerking sluiten we aan bij één van onze doelstellingen om herkenbare locaties uit het wielrennen op te nemen in onze etappes. Met de Muur als dé mythische plek van het wielrennen in Vlaanderen zijn we heel verheugd”, aldus koersdirecteur Rob Discart van Golazo Sports.

Vorig jaar vloerde Oliver Naesen in een prangende sprint bergop zijn mede-Parelvisser Greg Van Avermaet. Laurens De Plus reed in extremis Tim Wellens uit de leiderstrui. Ook in 2018 was Van Avermaet tweede, toen achter Michael Matthews. In 2014 wist de Waaslander wel te winnen in Geraardsbergen, na een duel met Tom Dumoulin. Andere namen die na een zinderende finale wisten te winnen op de Vesten zijn Jasper Stuyven, Edvald Boasson Hagen, Manuel Quinziato, Zdenek Stybar en Alessandro Ballan. Altijd spektakel verzekerd in Geraardsbergen!

De BinckBank Tour 2020 gaat door van 30 augustus t.e.m. 6 september door Nederland en België. Meer info op: www.binckbanktour.com

(Bron: KDG)

Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *