Aalsterse terrassen open tijdens Topdag van ondernemers…

In Aalst mag men van geluk spreken dat de Topdag, die vorig jaar in het water viel, deze keer wel kan doorgaan. Dat is vooral te danken aan de versoepeling van de corona-maatergelen. De terrassen mogen weer open. We kunnen vanaf nu dus, naast het lokaal shoppen, ook terug op een terras lokaal eten en drinken. Om de actie ‘Eet, drink, koop lokaalst’ extra in de verf te zetten werd door de stad Aalst Dienst Lokale Economie een promofilmpje gemaakt. De horeca-uitbaters doen er alles aan om dit in een veilige omgeving te organiseren. De terrassen zijn geopend van 08.00 tot 22.00 uur. Je mag met maximaal 4 personen aan 1 tafel zitten (behalve indien het over personen gaat die onder eenzelfde dak wonen). Afstand van 1,5 meter dien je maximaal te respecteren. Mondmasker is verplicht wanneer je niet aan tafel zit. Bediening aan de bar is niet toegestaan. Binnenruimtes mag je kort betreden voor gebruik van de sanitaire voorzieningen, om een achterliggend terras te betreden of te betalen.

“We snakken allemaal naar die goeie koffie, de perfect getapte pint of de verrassende dagschotel. Maar nog meer naar de glimlach en service van de cafébaas, kelner of restauranthouder,” zegt burgemeester Christoph D’Haese. “Ik ben er van overtuigd dat de horeca-uitbaters tot het uiterste gaan om hun klanten op een veilige manier te bedienen. Ik zal hen alvast ten volle steunen,” zegt D’Haese.

“Dit is een eerste, mooie en vooral langverwachte stap voor de horeca,” zegt schepen van Economie Katrien Beulens (Onafhankelijke). We zijn blij dat eindelijk duidelijkheid geschept is in de manier hoe alles veilig moet aangepakt worden zodat alle voorbereidingen op punt kunnen worden gezet. “Ik wens de horeca-uitbaters ontzettend veel succes toe en laat ons hopen dat de weergoden hun ook gunstig gezind zijn de komende weken,” voegt Beulens er nog aan toe.

De stad Aalst voorziet ook dit jaar, net zoals vorig jaar, in extra terrasruimte voor de uitbaters. Waar de locatie en de veiligheid het toelaat, kunnen horecazaken enkele tafeltjes extra bijzetten op openbaar domein. Op die manier werd er al 1600m² extra terrasruimte toegelaten. Uitbaters die dit nog wensen kunnen nog steeds een aanvraag indienen bij de stad via economie@aalst.be. Elke aanvraag wordt geval per geval bekeken en waar mogelijk toegestaan.

Op 8 mei vindt ook de Topdag plaats in de binnenstad: het ideaal moment om lokaal winkelen te combineren met een terrasje.  De Topdag heeft dit jaar als thema ‘Aalst Fleurt je op’. En dat mag je letterlijk nemen! De stad werkte hiervoor nauw samen met handelaarsvereniging DistrictA. In maar liefst 5 etalages zijn papieren bloemen terug te vinden die door de leerlingen van 11 Aalsterse scholen gemaakt zijn. Daarnaast worden meer dan 3000 begonia’s uitgedeeld en zullen ook de terrastafels opgefleurd worden met een bloemetje. Het ideale moment dus om een leuk geschenk voor moederdag te kopen én op een veilige manier te genieten van de terrassen!

Topdag, zaterdagmarkt en heropening van de terrassen… het zou wel eens bijzonder druk kunnen worden. De stad is daarop voorbereid en voorziet zaterdag extra stewards en politiepatrouilles om bezoekers te sensibiliseren tot het correct naleven van de veiligheidsvoorschriften. Laten we er samen voor zorgen dat de horecasector open kan blijven en met z’n allen ons gezond verstand gebruiken.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *