Aalsterse sportlaureaat en sportploeg 2020 zijn bekend…

Eind december, het moment waarop Aalst Sport steevast de Aalsterse sportprestaties van het afgelopen jaar viert tijdens een heus sportgala in sportcentrum Schotte. Maar ook hier gooide het coronavirus stevig roet in het eten. Sportcompetities werden stilgelegd, uitgesteld en slechts deels hernomen. In 2020 bleek echter dat blijven sporten en bewegen belangrijk is. Om onze sporters extra te motiveren, verkoos Aalst Sport een sportlaureaat en sportploeg van het jaar 2020. Noah De Schryver en VC Dames Eendracht Aalst haalden respectievelijk de titel binnen.

Als snel werd duidelijk dat een sportgala zoals we het kennen niet mogelijk zou zijn omwille van de coronamaatregelen. Toch besloot Aalst Sport de jaarlijkse traditie van het sportgala te behouden en de sporters ook via deze weg aan te moedigen om te blijven sporten. De voorbije weken werd een beperkte verkiezing gehouden om de sportlaureaat en sportploeg van het jaar te selecteren. Via een digitale verkiezingsprocedure kozen 27 juryleden uit de sportwereld, volgens hen de beste kandidaten.

Zwemmer Noah De Schryver van zwemclub Neptunus werd verkozen al sportlaureaat 2020. Noah behaalde het afgelopen jaar knappe overwinningen en ereplaatsen op zowel internationaal, Belgisch als Vlaams niveau in de reeksen 100 en 200 meter schoolslag. Zo behaalde hij zilver op de Antwerp Diamond Speedo Race, verzamelde hij podiumplaatsen tijdens het Belgisch Kampioenschap en werd hij ook nog Vlaams kampioen 200 meter schoolslag.

VC Dames Eendracht Aalst werd verkozen als sportploeg van het jaar 2020. Zowel met de A als de B- ploeg werden ze het voorbije sportjaar kampioen in 1ste nationale en 1ste provinciale bij de dames. Voor de ploeg is het een mooi vervolg op de knappe prestaties van de voorbije jaren waarin ze reeds meerdere keren landskampioen en Belgisch bekerwinnaar werden.

Schepen De Ridder: “2020 was misschien een jaar om snel te vergeten, deze toppers niet! Nog te weinig mensen weten op welk niveau er damesvoetbal gespeeld wordt in onze stad. De dames van VC Eendracht Aalst hebben hun inspanningen opnieuw kunnen verzilveren. De damesploeg wordt zo voor de 7de keer sportploeg van de stad Aalst. Over Noah De Schryver kan ik het volgende meegeven. Binnen een aantal jaar zal Fred Deburghgraeve geen belletje meer doen rinkelen bij de nieuwe generatie. Schrijf maar op!”

Het mag wel duidelijk zijn, 2020 zal de geschiedenisboeken ingaan als het coronajaar. In Aalst zal 2020 het sportjaar van Noah De Schryver en de dames van VC Eendracht Aalst zijn. Daar bestaat geen discussie rond.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *