Aalsterse PVDA gaat zelf regenboogzebrapad aanleggen…

Vorige week bevestigde de gemeenteraad van Aalst nogmaals dat ze niet zal ingaan op de vraag om een zebrapad in regenboog-kleuren aan te leggen. Wetende dat 2 op 3 Belgische holebi’s niet hand in hand op straat durven lopen, en dat LGBTQIA-personen vaak te maken krijgen met discriminatie, is dit een beslissing waar PVDA zich tegen verzet. Zal een regenboogzebrapad het probleem van discriminatie oplossen? Natuurlijk niet. Er is zoveel meer dat de stad zou moeten doen om homo -en transfobie tegen te gaan. Als je de zoekterm “holebi” intikt op de website van stad Aalst, kom je niet verder dan donuts en golfbanen, dat kan en moet anders, vinden we bij PVDA.

Stad Aalst moet een actief informatiebeleid voeren, met educatieve projecten in de scholen. We hebben een beleidsplan rond gelijke kansen nodig en een schepen die de bevoegdheid krijgt om dit uit te voeren. Ook bij de politiediensten is bijsturing nodig.  “Toen ik een tijdje geleden melding maakte van transfobe agressie in de stationsbuurt, nota bene toen ik een openbare dienst uitvoerde, kon ik bij de Aalsterse politie niet rekenen op goede opvolging”, getuigt Kim De Zutter, “er werd geen gevolg gegeven aan mijn klacht en er werd ook niets onderzocht. Bijscholing van politiepersoneel is een van de stappen die de stad moet zetten om een echt anti-discriminatiebeleid te voeren.”

“Stad Aalst heeft een belangrijk signaal gegeven met de weigering van de aanleg van een regenboogzebrapad”, zegt ook Ina Van Maele, “als zij zelfs zo een symbolische actie niet willen uitvoeren, waar is dan hun bereidheid om te werken aan een Aalst waarin iedereen zichzelf kan zijn?”

Daarom leggen enkele leden van PVDA Aalst op donderdag 30 december zélf een regenboogzebrapad aan, in het begin van de Kattestraat (kant Esplanadeplein) in Aalst. Omdat iedereen zichzelf moet kunnen zijn, omdat discriminatie en agressie ontoelaatbaar zijn, omdat wij willen dat de stad een beleid voert om deze problemen aan te pakken.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *