Politie roept uw hulp in bij verdwijning Willem Moens…

De recherche van de lokale politie van Aalst blijft met een onopgeloste verdwijningszaak zitten. Het gaat om de 52-jarige Willem Moens, die in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 februari 2018 zijn ouderlijke woning verliet. Ongeveer een jaar later is nog steeds niet duidelijk wat er met hem gebeurd is. Vandaar dat de politie van Aalst uw hulp inroept. “We hopen met het opsporingsbericht nieuw leven in de zaak te blazen”, zegt rechercheur Kurt Wauters. “Het is een hoogst eigenaardige zaak, waar we voorlopig nog geen aanknopingspunt voor gevonden hebben. Zoiets heb ik in mijn zeventienjarige loopbaan bij de politie nog nooit meegemaakt.” De levensstijl van Willem maakt het er voor de politie ook niet makkelijker op. Hij was iemand die graag op zichzelf was en behalve zijn hoogbejaarde moeder niemand anders nodig had. Hij had geen gsm en was niet actief op sociale media. Werken deed hij op het moment van de feiten al vijftien jaar niet.

“Willem hield zich voornamelijk bezig met het zorgen voor zijn moeder, die op haar leeftijd heel hulpbehoevend is”, gaat Wauters verder. “Daarnaast trok hij er graag op uit in de natuur, zowel te voet als met de fiets. Maar hij ging nergens binnen om iets te eten of te drinken. Hij nam altijd voldoende proviand mee om de dag door te komen.”

Het enige aanknopingspunt is dat Willem volgens zijn moeder er een vaste routine op nahield. Zo ging hij steevast om 21.00 uur slapen om de dag nadien rond 06.00 uur zijn krant te gaan halen in een winkeltje in het centrum. Die bewuste avond ging Willem ook om 21 uur slapen, maar toen zijn moeder de dag nadien om 07.00 uur ’s ochtends opstond, was hij nergens te bespeuren.

“Er is geen enkel vermoeden dat er kwaad opzet in het spel is, dus voorlopig gaan we ervan uit dat het om een wanhoopsdaad of ‘zonderling vertrek’ gaat. Hij woonde met zijn moeder in het centrum van Aalst dus de kans is groot dat iemand iets gezien of vernomen heeft.”

Wie tips heeft, kan contact opnemen via het gratis nummer 0800-30300 of via opsporingen@police.belgium.eu. Willem is 1,78 meter lang en pezig gebouwd. Hij heeft groene ogen en grijzend kort haar. Op het moment dat hij verdween droeg hij waarschijnlijk oude, versleten kledij met een donkergrijze winterjas. Vermoedelijk heeft hij dringend medische hulp nodig.

(Foto: Federale politie)

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *